California bowl med sötpotatisbiffar och gurkmejadressing
En bowl med den perfekta kombinationen av sött, salt, syrligt, sprött och krämigt. Smaklig måltid!
En bowl med den perfekta kombinationen av sött, salt, syrligt, sprött och krämigt. Smaklig måltid!
Värm ugnen till 200°C.
Börja med biffarna: Skala sötpotatisen, skär den i grova bitar och koka mjuka i 10–15 min.
Lägg dem i en skål och mosa dem med en gaffel – det får gärna vara lite klumpar kvar. Tillsätt övriga biffingredienser och blanda ihop. Forma 8 små biffar och strö bovetemjöl över.
Lägg biffarna på en bakplåt och baka dem i 15 min. Höj värmen till 250°C och baka dem i 10 min till. Håll ögonen på dem så att de inte bränns. De ska vara gyllene och spröda utanpå, men mjuka inuti.
Koka quinoa.
Skär upp blomkål, mango, tomater och avokado.
Koka bönorna snabbt.
Blanda alla ingredienserna till dressingen.
Värm olja i en panna och stek palmkålen med lite salt och peppar på hög värme i ett par min tills den får färg och faller ihop lätt.
Rosta kärnorna gyllene i en torr stekpanna.
Lägg upp palmkålen i två skålar. Toppa med sötpotatisbiffar, quinoa, blomkål, mango, tomater, avokado, bönor, hallon samt 1 msk dressing per person. Toppa med kärnor och ev skogssyra.
TIPS! Har du rester i kylskåpet? Använd dem i en bowl. I stort sett alla former av grönt, kött och såser fungerar.