Skandinavisk bowl
© wichmann+bendtsen

Skandinavisk bowl

Fiskdag? Servera då en färgglad och smakrik bowl med räkor och syltad rödlök. Smaklig måltid!

Skandinavisk bowl med räkor och syltad rödlök

2 personer

150 g pärldinkel, kokt vikt
2 skivor rågbröd, tunna
¼ spetskål
½ rödbeta, gärna polkabetor
100 g spenat, färsk
200 g räkor
100 g keso, mager
½ citron, saften
2 msk gräslök

Snabbsyltad rödlök:

2 rödlök
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk honung
½ tsk havssalt

Se här hur du gör syltad rödlök

Cashew-örtkryddsdipp:

2 dl osaltade cashewnötter
2 nävar örtkryddor,
t ex gräslök, persilja och basilika
2 vitlöksklyftor
2 tsk äppelcidervinäger
½ citron, saften
½ dl vatten
¼-½ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Så gör du skandinavisk bowl

  • Blötlägg cashewnötterna till dippen i en skål vatten i minst 2 timmar.
  • Strimla rödlöken till den syltade löken. Koka de övriga ingredienserna i ett par min. Häll vätskan över löken och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem med de övriga dippingredienserna.
  • Koka pärldinkeln.
  • Rosta rågbrödet och skär trekantiga rågchips.
  • Skär spetskål i fina strimlor och rödbetor i tunna skivor.
  • Lägg spenat i två skålar. Toppa med dinkel, rågchips, kål, rödbetor, räkor, keso samt 1 msk syltad rödlök och 1 msk cashewdipp per skål. Pressa citron över räkorna. Toppa med hackad gräslök.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 434 kcal
Protein: 33,8 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 57,6 g
Kostfibrer: 11,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar