Skandinavisk bowl

4 timmar
434 kcal

Fiskdag? Servera då en färgglad och smakrik bowl med räkor och syltad rödlök. Smaklig måltid!

Skandinavisk bowl

Skandinavisk bowl med räkor och syltad rödlök

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g pärldinkel, kokt vikt
  • 2 skivor rågbröd, tunna
  • ¼ spetskål
  • ½ rödbeta, gärna polkabetor
  • 100 g spenat, färsk
  • 200 g räkor
  • 100 g keso, mager
  • ½ citron, saften
  • 2 msk gräslök

Snabbsyltad rödlök:

  • 2 rödlök
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl vatten
  • 1 msk honung
  • ½ tsk havssalt

Cashew-örtkryddsdipp:

  • 2 dl osaltade cashewnötter
  • 2 näve örtkryddor, t ex gräslök, persilja och basilika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • ½ citron, saften
  • ½ dl vatten
  • tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen

Så gör du skandinavisk bowl

  • Blötlägg cashewnötterna till dippen i en skål vatten i minst 2 timmar.

  • Strimla rödlöken till den syltade löken. Koka de övriga ingredienserna i ett par min. Häll vätskan över löken och låt dra i minst 2–3 timmar.

  • Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem med de övriga dippingredienserna.

  • Koka pärldinkeln.

  • Rosta rågbrödet och skär trekantiga rågchips.

  • Skär spetskål i fina strimlor och rödbetor i tunna skivor.

  • Lägg spenat i två skålar. Toppa med dinkel, rågchips, kål, rödbetor, räkor, keso samt 1 msk syltad rödlök och 1 msk cashewdipp per skål. Pressa citron över räkorna. Toppa med hackad gräslök.

Näringsinnehåll per person: