Skandinavisk bowl
© wichmann+bendtsen

Skandinavisk bowl

Fiskdag? Servera då en färgglad och smakrik bowl med räkor och syltad rödlök. Smaklig måltid!

22 januari 2019 av Signe Moesby Leth

Skandinavisk bowl med räkor och syltad rödlök

2 personer

150 g pärldinkel, kokt vikt
2 skivor rågbröd, tunna
¼ spetskål
½ rödbeta, gärna polkabetor
100 g spenat, färsk
200 g räkor
100 g keso, mager
½ citron, saften
2 msk gräslök

Snabbsyltad rödlök:

2 rödlök
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk honung
½ tsk havssalt

Se här hur du gör syltad rödlök

Cashew-örtkryddsdipp:

2 dl osaltade cashewnötter
2 nävar örtkryddor,
t ex gräslök, persilja och basilika
2 vitlöksklyftor
2 tsk äppelcidervinäger
½ citron, saften
½ dl vatten
¼-½ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Så gör du skandinavisk bowl

  • Blötlägg cashewnötterna till dippen i en skål vatten i minst 2 timmar.
  • Strimla rödlöken till den syltade löken. Koka de övriga ingredienserna i ett par min. Häll vätskan över löken och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem med de övriga dippingredienserna.
  • Koka pärldinkeln.
  • Rosta rågbrödet och skär trekantiga rågchips.
  • Skär spetskål i fina strimlor och rödbetor i tunna skivor.
  • Lägg spenat i två skålar. Toppa med dinkel, rågchips, kål, rödbetor, räkor, keso samt 1 msk syltad rödlök och 1 msk cashewdipp per skål. Pressa citron över räkorna. Toppa med hackad gräslök.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 434 kcal
Protein: 33,8 g
Fett: 10 g
Kolhydrater: 57,6 g
Kostfibrer: 11,2 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar