2
näve
örtkryddor, t ex gräslök, persilja och basilika
2
vitlöksklyftor
2
tsk
äppelcidervinäger
½
citron, saften
½
dl
vatten
½
tsk
havssalt
Svartpeppar, färskmalen
Så gör du skandinavisk bowl
Blötlägg cashewnötterna till dippen i en skål vatten i minst 2 timmar.
Strimla rödlöken till den syltade löken. Koka de övriga ingredienserna i ett par min. Häll vätskan över löken och låt dra i minst 2–3 timmar.
Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem med de övriga dippingredienserna.
Koka pärldinkeln.
Rosta rågbrödet och skär trekantiga rågchips.
Skär spetskål i fina strimlor och rödbetor i tunna skivor.
Lägg spenat i två skålar. Toppa med dinkel, rågchips, kål, rödbetor, räkor, keso samt 1 msk syltad rödlök och 1 msk cashewdipp per skål. Pressa citron över räkorna. Toppa med hackad gräslök.