Skandinavisk bowl
© wichmann+bendtsen

Skandinavisk bowl

Fiskdag? Servera då en färgglad och smakrik bowl med räkor och syltad rödlök. Smaklig måltid!

Skandinavisk bowl med räkor och syltad rödlök

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 4 timmar - Dragtid: 3 timmar

INGREDIENSER

150 g pärldinkel, kokt vikt

2 skivor rågbröd, tunna

¼ spetskål

½ rödbeta, gärna polkabetor

100 g spenat, färsk

200 g räkor

100 g keso, mager

½ citron, saften

2 msk gräslök

Snabbsyltad rödlök:

2 rödlök

1 dl äppelcidervinäger

1 dl vatten

1 msk honung

½ tsk havssalt

Cashew-örtkryddsdipp:

2 dl osaltade cashewnötter

2 näve örtkryddor, t ex gräslök, persilja och basilika

2 vitlöksklyftor

2 tsk äppelcidervinäger

½ citron, saften

½ dl vatten

¼-½ tsk havssalt

Svartpeppar, färskmalen

Så gör du skandinavisk bowl

  • Blötlägg cashewnötterna till dippen i en skål vatten i minst 2 timmar.

  • Strimla rödlöken till den syltade löken. Koka de övriga ingredienserna i ett par min. Häll vätskan över löken och låt dra i minst 2–3 timmar.
  • Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa dem med de övriga dippingredienserna.
  • Koka pärldinkeln.
  • Rosta rågbrödet och skär trekantiga rågchips.
  • Skär spetskål i fina strimlor och rödbetor i tunna skivor.
  • Lägg spenat i två skålar. Toppa med dinkel, rågchips, kål, rödbetor, räkor, keso samt 1 msk syltad rödlök och 1 msk cashewdipp per skål. Pressa citron över räkorna. Toppa med hackad gräslök.

Näringsinnehåll per person:

Näringsinnehåll per person:

Energi: 434 kcal

Protein: 33,8 g

Fett: 10 g

Kolhydrat: 57,6 g

Kostfiber: 11,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar