Mexikansk bowl
© wichmann+bendtsen

Mexikansk bowl

Är du också galen i det mexikanska köket? Då kommer den här mexikanska bowlen med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole få dig att drömma om varmare breddgrader.

Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole

2 personer

1 liten chili
½ paprika
8 körsbärstomater
100 g salladsmix
75 g majs på burk
75 g svarta bönor på burk
25 g tortillachips
1 näve koriander
1 lime till servering

Kryddig kyckling:

1 msk olivolja
1 msk limesaft
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
¹∕³ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmalen
150 g kycklingfilé

Tomatsalsa:

2 tomater
½ paprika
½ rödlök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk koriander
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Guacamole:

½ avokado
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Så gör du mexikansk bowl

  • Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min.
  • Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop.
  • Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar.
  • Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor.
  • Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor.
  • Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 467 kcal
Protein: 25,3 g
Fett: 18,4 g
Kolhydrater: 56,5 g
Kostfibrer: 12,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar