Nyttiga recept Middag Mexikansk ... Mexikansk bowl 30 minuter 467 kcal Är du också galen i det mexikanska köket? Då kommer den här mexikanska bowlen med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole få dig att drömma om varmare breddgrader. Av Signe Moesby Leth 22 januari 2019 Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 1 liten chili ½ paprika 8 körsbärstomater 100 g salladsmix 75 g majs på burk 75 g svarta bönor på burk 25 g tortillachips 1 näve koriander 1 lime till servering Kryddig kyckling 1 msk olivolja 1 msk limesaft ½ tsk paprika ½ tsk chilipulver ½ tsk spiskummin ¹∕³ tsk havssalt Svartpeppar, färskmalen 150 g kycklingfilé Tomatsalsa 2 tomater ½ paprika ½ rödlök 1 liten vitlöksklyfta 2 msk koriander ½ lime, saften Havssalt Svartpeppar, färskmalen Guacamole ½ avokado ½ lime, saften Havssalt Svartpeppar, färskmalen Så gör du mexikansk bowl Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min. Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop. Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar. Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor. Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor. Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till. AvokadoBönorKycklingPaprikaTomat