Mexikansk bowl
© wichmann+bendtsen

Mexikansk bowl

Är du också galen i det mexikanska köket? Då kommer den här mexikanska bowlen med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole få dig att drömma om varmare breddgrader.

Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 30 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 45 minuter

INGREDIENSER

1 liten chili

½ paprika

8 körsbärstomater

100 g salladsmix

75 g majs på burk

75 g svarta bönor på burk

25 g tortillachips

1 näve koriander

1 lime till servering

Kryddig kyckling

1 msk olivolja

1 msk limesaft

½ tsk paprika

½ tsk chilipulver

½ tsk spiskummin

¹∕³ tsk havssalt

Svartpeppar, färskmalen

150 g kycklingfilé

Tomatsalsa

2 tomater

½ paprika

½ rödlök

1 liten vitlöksklyfta

2 msk koriander

½ lime, saften

Havssalt

Svartpeppar, färskmalen

Guacamole

½ avokado

½ lime, saften

Havssalt

Svartpeppar, färskmalen

Så gör du mexikansk bowl

  • Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min.
  • Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop.
  • Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar.
  • Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor.
  • Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor.
  • Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 467 kcal

Protein: 25,3 g

Fett: 18,4 g

Kolhydrat: 56,5 g

Kostfiber: 12,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar