Mexikansk bowl
© wichmann+bendtsen

Mexikansk bowl

Är du också galen i det mexikanska köket? Då kommer den här mexikanska bowlen med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole få dig att drömma om varmare breddgrader.

22 januari 2019 av Signe Moesby Leth

Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole

2 personer

1 liten chili
½ paprika
8 körsbärstomater
100 g salladsmix
75 g majs på burk
75 g svarta bönor på burk
25 g tortillachips
1 näve koriander
1 lime till servering

Kryddig kyckling:

1 msk olivolja
1 msk limesaft
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
¹∕³ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmalen
150 g kycklingfilé

Tomatsalsa:

2 tomater
½ paprika
½ rödlök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk koriander
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Guacamole:

½ avokado
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen

Så gör du mexikansk bowl

  • Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min.
  • Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop.
  • Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar.
  • Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor.
  • Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor.
  • Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 467 kcal
Protein: 25,3 g
Fett: 18,4 g
Kolhydrater: 56,5 g
Kostfibrer: 12,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar