Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole
2 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 30 minuter
Tillagningstid: 15 minuter
Tid totalt: 45 minuter
INGREDIENSER
1 liten chili
½ paprika
8 körsbärstomater
100 g salladsmix
75 g majs på burk
75 g svarta bönor på burk
25 g tortillachips
1 näve koriander
1 lime till servering
Kryddig kyckling
1 msk olivolja
1 msk limesaft
½ tsk paprika
½ tsk chilipulver
½ tsk spiskummin
¹∕³ tsk havssalt
Svartpeppar, färskmalen
150 g kycklingfilé
Tomatsalsa
2 tomater
½ paprika
½ rödlök
1 liten vitlöksklyfta
2 msk koriander
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen
Guacamole
½ avokado
½ lime, saften
Havssalt
Svartpeppar, färskmalen
Så gör du mexikansk bowl
- Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min.
- Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop.
- Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar.
- Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor.
- Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor.
- Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till.
Näringsinnehåll per person:
Energi: 467 kcal
Protein: 25,3 g
Fett: 18,4 g
Kolhydrat: 56,5 g
Kostfiber: 12,3 g