Mexikansk bowl

45 minuter
467 kcal

Är du också galen i det mexikanska köket? Då kommer den här mexikanska bowlen med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole få dig att drömma om varmare breddgrader.

Mexikansk bowl

Mexikansk bowl med kryddig kyckling, tomatsalsa och guacamole

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten chili
  • ½ paprika
  • 8 körsbärstomater
  • 100 g salladsmix
  • 75 g majs på burk
  • 75 g svarta bönor på burk
  • 25 g tortillachips
  • 1 näve koriander
  • 1 lime till servering

Kryddig kyckling

  • 1 msk olivolja
  • 1 msk limesaft
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • ½ tsk spiskummin
  • ¹∕³ tsk havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen
  • 150 g kycklingfilé

Tomatsalsa

  • 2 tomater
  • ½ paprika
  • ½ rödlök
  • 1 liten vitlöksklyfta
  • 2 msk koriander
  • ½ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen

Guacamole

  • ½ avokado
  • ½ lime, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen

Så gör du mexikansk bowl

  • Blanda kycklingingredienserna till en marinad. Lägg i kyckling och ställ kallt i 30 min.
  • Gör salsan: Finhacka ingredienserna och rör ihop.
  • Gör guacamolen: Mosa avokado med lime, salt och peppar.
  • Skär chili och paprika i ringar och tomater i halvor.
  • Stek kycklingen i en panna och skär den i skivor.
  • Lägg sallad i två skålar. Toppa med kyckling, salsa, guacamole, chili, paprika och resten. Servera lime till.