Marockansk bowl
© wichmann+bendtsen

Marockansk bowl med hummus och grillade grönsaker

Trött på tråkiga sallader? Laga då en läcker, marockansk bowl med spröda, mjuka, krämiga, salta och syrliga ingredienser.

22 januari 2019 av Signe Moesby Leth

Marockansk bowl med hummus och grillade grönsaker

2 personer

½ aubergine
½ squash
1 paprika, gärna två halvor
i olika färger
6 svarta oliver
1 näve färsk mynta
4 msk rödbetshummus, köpt*
2 syltade citroner, se recept här under – kan uteslutas

*Du kan också enkelt göra din egen rödbetshummus.

Kryddiga kikärter:

120 g kikärter på burk
½ tsk oregano

1∕3 tsk spiskummin

Havssalt

Svartpeppar, färskmalen

½ msk extra jungfruolja

Fetasallad:

1 tomat
1∕3 gurka

25 g fetaost

1 liten näve mynta

Så gör du marockansk bowl

  • Gör de kryddiga kikärterna genom att steka kikärter och kryddor i olja i 10–15 min.
  • Skär paprika i stavar och aubergine och squash i tunna strimlor på längden. Stek allt i en varm grillpanna i ett par min.
  • Skär tomat och gurka i lagom bitar till fetasalladen. Blanda med smulad fetaost och grovhackad mynta.
  • Lägg upp kikärter, stekta grönsaker, fetasallad, svarta oliver, mynta, hummus och syltade citroner i två skålar.

Näringsinnehåll per person (inkl syltade citroner):

Energi: 422 kcal
Protein: 11 g
Fett: 20,2 g
Kolhydrater: 54,6 g
Kostfibrer: 10,1 g

 

Syltade citroner

2 ekocitroner 
1 dl vatten
1 dl äppelcidervinäger 
2 msk honung
Havssalt 
Svartpeppar

Så gör du syltade citroner

  • Skär citronerna i klyftor och låt sjuda med resten av ingredienserna i 20 min.
  • Häll citroner och vätska i en syltburk och låt vila kallt 24 timmar innan servering.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar