Marockansk bowl med hummus och grillade grönsaker

25 minuter
422 kcal

Trött på tråkiga sallader? Laga då en läcker, marockansk bowl med spröda, mjuka, krämiga, salta och syrliga ingredienser.

Marockansk bowl

Marockansk bowl med hummus och grillade grönsaker

25 minuter
422 kcal
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ aubergine
  • ½ squash
  • 1 paprika, gärna två halvor
  • i olika färger
  • 6 svarta oliver
  • 1 näve färsk mynta
  • 4 msk rödbetshummus, köpt*
  • 2 syltade citroner, se recept här under – kan uteslutas

Kryddiga kikärter:

  • 120 g kikärter på burk
  • ½ tsk oregano
  • 1 tsk spiskummin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmalen
  • ½ msk extra jungfruolja

Fetasallad:

  • 1 tomat
  • gurka
  • 25 g fetaost
  • 1 liten näve mynta

Så gör du marockansk bowl

  • Gör de kryddiga kikärterna genom att steka kikärter och kryddor i olja i 10–15 min.
  • Skär paprika i stavar och aubergine och squash i tunna strimlor på längden. Stek allt i en varm grillpanna i ett par min.
  • Skär tomat och gurka i lagom bitar till fetasalladen. Blanda med smulad fetaost och grovhackad mynta.
  • Lägg upp kikärter, stekta grönsaker, fetasallad, svarta oliver, mynta, hummus och syltade citroner i två skålar.

*Du kan också enkelt göra din egen rödbetshummus.


Syltade citroner

1 Dag
Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ekocitroner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk honung
  • Havssalt
  • Svartpeppar

Så gör du syltade citroner

  • Skär citronerna i klyftor och låt sjuda med resten av ingredienserna i 20 min.
  • Häll citroner och vätska i en syltburk och låt vila kallt 24 timmar innan servering.