Smarrig avokado

Glöm guacamole och smoothies, vi visar helt nya sätt att använda avokado i matlagningen, så du får ut mer av den sunda, gröna frukten.

Här har vi grillat en avokado – och det är bara ett av alla sätt att använda den läckra frukten på. Här kan du hitta inspiration till läckra recept med avokado.

Inspiration till avokadorecept

Den gröna frukten avokado är full av nyttiga ämnen, som din kropp älskar att få i sig flera gånger i veckan. Och bara lugn, du kan använda avokadon till mycket annat än i guacamole. Med sitt mjuka fruktkött och sin milda och nästan nötaktiga smak är avokado alldeles ypperlig i sallader, dipper, mousser och smoothies.

Vi bjuder på enkla idéer om hur du kan få in mer av den supernyttiga frukten i dina vardagsmåltider på de allra läckraste sätten.

Här hittar du fler sunda snacks för att stilla den lilla hungern.

Därför ska du äta avokado

Avokadon är full av sunda enkelomättade fettsyror, E-vitamin, kostfibrer och magnesium. Därför kan du få en riktig hälsoboost genom att t ex byta ut färdiga dressingar och de vita hamburgerbröden mot avokado.

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Recept med avokado

Här under kan du se ett urval av våra godaste avokadorecept till frukost, lunch och middag – och när du är lite sötsugen.

Vill du äta vegetariskt till middag oftare? Här hittar du flera nyttiga, vegetariska recept