Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

25 minuter

Läcker sallad med gröna plommon och asiatiskinspirerad dressing.

Piffa till dina sallader med sensommarens frukter och grönsaker.

Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ¼ frisésalladshuvud (110 g)
  • 50 g gröna urkärnade plommon
  • ½ radicchio salladshuvud (220 g)
  • 4 stora rädisor (100 g)
  • 1 stora avokado
  • 200 g jätteräkor
  • tsk färskhackad chili
  • ½ tsk olivolja

Dressing

  • ¼ dl mandelsmör (alt jordnötssmör)
  • 2 msk vatten
  • ½ msk tamari
  • ½ knivsudd stevia
  • ½ msk äppelcidervinäger
  • ¼ tsk färsk finhackad ingefära

Så gör du

  • Skala räkorna. Tillsätt i olja och finhackad lök i stekpannan och stek räkorna i 5 minuter.

  • Skölj alla grönsaker och plommon. Skär radicchion fint och skär resten av grönsakerna samt frukten som du önskar.

  • Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare och kör den tillsmassan är slät.

  • Lägg upp alla grönsaker och plommon och fördela räkorna ovanpå och avsluta med dressingen.