Piffa till dina sallader med sensommarens frukter och grönsaker.

Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

Läcker sallad med gröna plommon och asiatiskinspirerad dressing.

20 juli 2016 av Michelle Kristensen

4 personer

½ frisésalladshuvud (110 g)
100 g gröna urkärnade plommon
1 radicchio salladshuvud (220 g)
8 stora rädisor (100 g)
2 stora avokado
400 g jätteräkor
ⁱ⁄₅ tsk färskhackad chili
1 tsk olivolja

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Dressing

½ dl mandelsmör (alt jordnötssmör)
4 msk vatten
1 msk tamari
1 knivsudd stevia
1 msk äppelcidervinäger
½ tsk färsk finhackad ingefära

Så gör du

  • Skala räkorna. Tillsätt i olja och finhackad lök i stekpannan och stek räkorna i 5 minuter.
  • Skölj alla grönsaker och plommon. Skär radicchion fint och skär resten av grönsakerna samt frukten som du önskar.
  • Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare och kör den tillsmassan är slät.
  • Lägg upp alla grönsaker och plommon och fördela räkorna ovanpå och avsluta med dressingen.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar