Piffa till dina sallader med sensommarens frukter och grönsaker.

Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

Läcker sallad med gröna plommon och asiatiskinspirerad dressing.

Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 20 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

½ frisésalladshuvud (110 g)

100 g gröna urkärnade plommon

1 radicchio salladshuvud (220 g)

8 stora rädisor (100 g)

2 stora avokado

400 g jätteräkor

ⁱ⁄₅ tsk färskhackad chili

1 tsk olivolja

Dressing

½ dl mandelsmör (alt jordnötssmör)

4 msk vatten

1 msk tamari

1 knivsudd stevia

1 msk äppelcidervinäger

½ tsk färsk finhackad ingefära

Så gör du

  • Skala räkorna. Tillsätt i olja och finhackad lök i stekpannan och stek räkorna i 5 minuter.
  • Skölj alla grönsaker och plommon. Skär radicchion fint och skär resten av grönsakerna samt frukten som du önskar.
  • Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare och kör den tillsmassan är slät.
  • Lägg upp alla grönsaker och plommon och fördela räkorna ovanpå och avsluta med dressingen.

näringsinnehåll per person

Protein: 20 g

Fett: 23,5 g

Kolhydrat: 20,3 g

Kostfiber: 5,7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar