Piffa till dina sallader med sensommarens frukter och grönsaker.

Sensommarsallad med avokado, plommon och räkor

Läcker sallad med gröna plommon och asiatiskinspirerad dressing.

20 juli 2016 av Michelle Kristensen

4 personer

½ frisésalladshuvud (110 g)
100 g gröna urkärnade plommon
1 radicchio salladshuvud (220 g)
8 stora rädisor (100 g)
2 stora avokado
400 g jätteräkor
ⁱ⁄₅ tsk färskhackad chili
1 tsk olivolja

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Dressing

½ dl mandelsmör (alt jordnötssmör)
4 msk vatten
1 msk tamari
1 knivsudd stevia
1 msk äppelcidervinäger
½ tsk färsk finhackad ingefära

Så gör du

  • Skala räkorna. Tillsätt i olja och finhackad lök i stekpannan och stek räkorna i 5 minuter.
  • Skölj alla grönsaker och plommon. Skär radicchion fint och skär resten av grönsakerna samt frukten som du önskar.
  • Lägg alla ingredienser till dressingen i en matberedare och kör den tillsmassan är slät.
  • Lägg upp alla grönsaker och plommon och fördela räkorna ovanpå och avsluta med dressingen.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

På vilket sätt gör du störst insats för klimatet?


I FORM tipsar