Räkceviche på avokadobotten

20 minuter

Den krämiga avokadobotten passar perfekt ihop med räkorna.

Räkceviche på avokadobotten

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 200 g stora räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • tsk finhackad färsk chili
  • ½ tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • ½ rödlök
  • 1 liten tomat
  • 1 handfull böngroddar
  • 1 msk finhackad citronmeliss
  • 1 stor avokado
  • ½ ekologisk citron
  • Havssalt och nymald svartpeppar
  • 200 g stora räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • tsk finhackad färsk chili
  • ½ tsk färsk ingefära, riven
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • ½ rödlök
  • 1 liten tomat
  • 1 handfull böngroddar
  • 1 msk finhackad citronmeliss
  • 1 stor avokado
  • ½ ekologisk citron
  • Havssalt och nymald svartpeppar

Dressing

  • 1 msk mörk balsamvinäger
  • 2 msk grekisk yoghurt
  • ½ ekologisk lime + skal
  • tsk stevia
  • Havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Lägg räkorna i en marinad av olivolja, vatten, salt, peppar, chili, ingefära och vitlök.
  • Sätt marinaden i kylskåpet och låt den dra tills resten är färdigt
  • Mosa avokadon grovt med finhackad citronmeliss och citron, salt och peppar.
  • Hacka lök och tomat fint och blanda samman dressingen.
  • Använd avokadoblandningen som grund.
  • Vänd ner räkor, tomat och rödlök tillsammans och fördela det på toppen
    av avokadoblandningen
  • Toppa med böngroddar och servera med dressingen till..