Avokadoburgare med spicy färsbiff

25 minuter

Njut av en supergod och kryddig burgare med avokado.

Avokadoburgare med spicy färsbiff

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 250 g magert nötkött (max 10 %)
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ tsk hackad färsk chili
  • 1 tsk olivolja till stekning
  • 2 avokado
  • ½ rödlök
  • 2 blad frisésallad/romansallad
  • 4 grön sparris
  • 1 skalad morot

BBQ-sås:

  • 23 g soltorkade tomater (inte i olja)
  • 2 msk vatten
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tamari sojasås
  • 2 msk hackad vårlök
  • 1 nypa stevia
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 tsk senap
  • 1 msk färsk persilja
  • Havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Rör ihop nötfärsen med vitlök och chili, som sedan formas till två biffar.
  • Stek dem i pannan i lite olivolja, 5 minuter på varje sida.
  • Kör ingredienserna till dressingen i en matberedare och hacka grönsakerna till hamburgaren.
  • Skala avokadon.
  • Placera en halv avokado på tallriken (skär den platt i botten så att den står stadigt) och placera köttet ovanpå.
  • Sedan ringlar du över dressingen på köttet, grönsakerna placeras ovanpå och slutligen placerar du den andra halvan av avokadon överst.
  • Garnera eventuellt med färska örter.