Läs också

Smarrig avokado

Avokadoburgare med spicy färsbiff

Njut av en supergod och kryddig burgare med avokado.

1 juni 2016 av I FORM

2 personer

250 g magert nötkött (max 10 %)
1 vitlöksklyfta
½ tsk hackad färsk chili
1 tsk olivolja till stekning
2 avokado
½ rödlök
2 blad frisésallad/romansallad
4 grön sparris
1 skalad morot


BBQ-sås: (För 4 portioner!)

23 g soltorkade tomater (inte i olja)
2 msk vatten
2 msk olivolja
2 msk tamari sojasås
2 msk hackad vårlök
1 nypa stevia
2 tsk äppelcidervinäger
½ vitlöksklyfta
1 tsk senap
1 msk färsk persilja
Havssalt och nymald svartpeppar


Gör så här:

  • Rör ihop nötfärsen med vitlök och chili, som sedan formas till två biffar.

  • Stek dem i pannan i lite olivolja, 5 minuter på varje sida.
  • Kör ingredienserna till dressingen i en matberedare och hacka grönsakerna till hamburgaren.
  • Skala avokadon.
  • Placera en halv avokado på tallriken (skär den platt i botten så att den står stadigt) och placera köttet ovanpå.
  • Sedan ringlar du över dressingen på köttet, grönsakerna placeras ovanpå och slutligen placerar du den andra halvan av avokadon överst.
  • Garnera eventuellt med färska örter.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar