Grillad avokado med kycklingsallad

25 minuter

En härlig sallad med grillad avokado och kyckling.

Liva upp grillmaten med goda marinader.

Grillad avokado med kycklingsallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 avokado
  • 100 g kokta kidneybönor
  • 1 vårlök
  • ½ mango
  • ¼ radicchiosallad
  • 50 g babyspenat
  • 1 tsk olivolja för grillning av avokado
  • 200 g kycklingbröst i bitar
  • 1 msk tamari sojasås

Dressing

  • 2 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ fett vitlök
  • 1 nypa stevia
  • 1 nypa färsk chili
  • Havssalt och nymald svartpeppar

Gör så här:

  • Rör samman ingredienserna till dressingen.
  • Stek kycklingbitarna med tamari i stekpannan på låg värme, i cirka 6 minuter på varje sida
  • Skär avokadon i skivor, smörj dem med olivolja och lägg skivorna i en het grillpanna i 1-2 minuter på varje sida.
  • Hacka och skär grönsakerna och mangon.
  • Fördela kycklingbitarna, avokadon, grönsaker/frukt och kidneybönor på två tallrikar.
  • Häll till sist dressingen över salladen.