Tallrik med kyckling och avokado.
© wichmann+bendtsen

Kyckling-avokado-smörgås

Kycklingfilé är mångas favorit på middagsbordet. Det är ett riktigt bra val för kyckling är full av proteiner och samtidigt ganska mager. Prova den här sunda kycklingsmörgåsen.

Kyckling-avokado-smörgås

1 person

1 kycklingbröst*
rågbröd
majonnäs 
romansallad
½ avokado
citron 
gräslök

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Grundrecept: tillagning av kycklingbröst*

  • Gnid 1 kycklingbröst med extra jungfruolja.
  • Stek det och krydda därefter med salt och peppar.
  • Grilla: Grilla ute på grill i ca 10 minuter på varje sida.
  • Steka: Stek i panna i ca 10 minuter på varje sida, först 1–2 minuter på varje sida på hög värme, därefter steker du vidare på medelvärme.

Så gör du kyckling-avokado-smörgås

  • Grilla eller stek 1 kycklingbröst och skär i skivor. 
  • Lägg upp på rågbröd, brett med majonnäs och lite romansallad på, samt skivor av ½ avokado med pressad citron över. 
  • Toppa med gräslök.

Vi visar dig nya sätt att använda avokado på i matlagningen, så du får ut ännu mer av den sunda, gröna frukten.

Näringsinnehåll: 
Energi: 467 kcal
Protein: 30,1 g
Fett: 26,1 g
Kolhydrater: 32,3 g
Kostfiber: 7,5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar