Tallrik med kyckling och avokado.
© wichmann+bendtsen

Kyckling-avokado-smörgås

Kycklingfilé är mångas favorit på middagsbordet. Det är ett riktigt bra val för kyckling är full av proteiner och samtidigt ganska mager. Prova den här sunda kycklingsmörgåsen.

10 januari 2017 av Anne Larsen & Martin Kreutzer

Kyckling-avokado-smörgås

1 person

1 kycklingbröst*
rågbröd
majonnäs 
romansallad
½ avokado
citron 
gräslök

Älskar du också avokado? Se här varför du kan frossa i den gröna stenfrukten

Grundrecept: tillagning av kycklingbröst*

  • Gnid 1 kycklingbröst med extra jungfruolja.
  • Stek det och krydda därefter med salt och peppar.
  • Grilla: Grilla ute på grill i ca 10 minuter på varje sida.
  • Steka: Stek i panna i ca 10 minuter på varje sida, först 1–2 minuter på varje sida på hög värme, därefter steker du vidare på medelvärme.

Så gör du kyckling-avokado-smörgås

  • Grilla eller stek 1 kycklingbröst och skär i skivor. 
  • Lägg upp på rågbröd, brett med majonnäs och lite romansallad på, samt skivor av ½ avokado med pressad citron över. 
  • Toppa med gräslök.

Vi visar dig nya sätt att använda avokado på i matlagningen, så du får ut ännu mer av den sunda, gröna frukten.

Näringsinnehåll: 
Energi: 467 kcal
Protein: 30,1 g
Fett: 26,1 g
Kolhydrater: 32,3 g
Kostfiber: 7,5 g

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar