Tropisk sallad med kyckling, avokado och quinoa

40 minuter
444,5 kcal

Använd den vackra ananasen som tallrik till denna läckra sallad med kyckling, avokado och quinoa, och dröm dig bort till varmare länder.

Tropisk sallad med kyckling, avokado och quinoa

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Ananas-kyckling-sallad

  • 50 g kokt röd quinoa
  • 1 hel ananas (använd 200 g ananas och skalet till servering)
  • 1 tsk kokosolja
  • 250 g kycklingfilé
  • 1 msk soja
  • Saft från ½ lime
  • ½ avokado
  • 100 g rucola
  • 40 g rödbetsskott
  • 1 polkagrisbeta

Dressing

  • 30 g cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 20 minuter)
  • ½ dl mandelmjölk
  • 1 fett krossad vitlöksk
  • Saft + skal från ¼ ekocitron
  • 1 näve färsk koriander
  • 1 skvätt salt

Så lagar du kycklingsallad

  • Dela ananasen och skär ur själva skalen.

  • Stek kycklingtärningar i kokosolja med soja och lime.

  • Skär grönsakerna i önskade storlekar och blanda alla ingredienserna till salladen.

  • Servera i de två ananasskalen, mixa ihop dressingen och servera den vid sidan av.