Tropisk sallad med kyckling, avokado och quinoa

Använd den vackra ananasen som tallrik till denna läckra sallad med kyckling, avokado och quinoa, och dröm dig bort till varmare länder.

Tropisk sallad med kyckling, avokado och quinoa

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 25 minuter

Tillagningstid: 15 minuter

Tid totalt: 40 minuter

INGREDIENSER

Ananas-kyckling-sallad

50 g kokt röd quinoa

1 hel ananas (använd 200 g ananas och skalet till servering)

1 tsk kokosolja

250 g kycklingfilé

1 msk soja

Saft från ½ lime

½ avokado

100 g rucola

40 g rödbetsskott

1 polkagrisbeta

Dressing

30 g cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 20 minuter)

½ dl mandelmjölk

1 fett krossad vitlöksk

Saft + skal från ¼ ekocitron

1 näve färsk koriander

1 krm salt

Så lagar du kycklingsallad

  • Dela ananasen och skär ur själva skalen.
  • Stek kycklingtärningar i kokosolja med soja och lime.
  • Skär grönsakerna i önskade storlekar och blanda alla ingredienserna till salladen.
  • Servera i de två ananasskalen, mixa ihop dressingen och servera den vid sidan av.

Näringsinnehåll kycklingsallad per person

Energi: 444,5 kcal

Protein: 33,5 g

Fett: 19 g

Kolhydrat: 38 g

Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar