Tropisk sallad med kyckling, avokado och quinoa

Använd den vackra ananasen som tallrik till denna läckra sallad med kyckling, avokado och quinoa, och dröm dig bort till varmare länder.

15 januari 2016 av Michelle Kristensen

Tropisk sallad med kyckling

2 personer

Ananas-kyckling-sallad 
50 g kokt röd quinoa
1 hel ananas (använd 200 g ananas och skalet till servering)
1 tsk kokosolja
250 g kycklingfilé
1 msk soja
Saft från ½ lime
½ avokado
100 g rucola
40 g rödbetsskott
1 polkagrisbeta
Dressing
30 g cashewnötter (blötlagda i vatten i minst 20 minuter)
½ dl mandelmjölk
1 krossad vitlöksklyfta
Saft + skal från ¼ ekocitron
1 näve färsk koriander
1 knivsudd salt

Så lagar du kycklingsallad

  • Dela ananasen och skär ur själva skalen.
  • Stek kycklingtärningar i kokosolja med soja och lime.
  • Skär grönsakerna i önskade storlekar och blanda alla ingredienserna till salladen.
  • Servera i de två ananasskalen, mixa ihop dressingen och servera den vid sidan av.
Näringsinnehåll kycklingsallad per person

Energi: 444,5 kcal
Protein: 33,5 g
Fett: 19 g
Kolhydrater: 38 g
Kostfiber: 5 g

LÄS OCKSÅ: 6 sunda skäl för att quinoa

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar