Den här veckan är det påsk, och för att fira det har vi hittat massor av goda rätter med ägg.
Om du har ägg hemma kan du alltid snabbt ställa en måltid på bordet. Du kan servera dem kokta, pocherade, som stekta ägg, äggröra, klassisk omelett eller omelett i ugn.
Vi inleder påskveckan med en enkel äggwrap med kyckling, tomat och pesto. Dagen därpå delar vi med oss av ett recept på den populära japanska soppan ramen – här med kyckling, nudlar och ägg.
På onsdag tar vi en tur till Italien och serverar pastaklassikern spaghetti carbonara i en nyttigare version – ägg är inte så dumt...
På torsdag trollar vi fram en rätt i ugnen med riven sötpotatis, rödlök och bakade stekta ägg. Servera med en sallad, till exempel en grönsallad eller en tomatsallad.
Veckan avslutas med en lyxig version av salade nicoise här med färsk tonfisk, gröna bönor och oliver och naturligtvis ägg på toppen.
Vill du ha ännu mer ägg? I så fall kan du servera de populära avocadosmörgåsarna med pocherade ägg till helgfrukostarna – gott och riktigt enkelt. Om du behöver en liten äggig rätt till påskbordet kan du prova våra "djävulsägg" här med senap och chili.
Smakliga måltider och glad påsk!
Veckans tips
Påskägg i fina färger
Om du ska bjuda på kokta ägg i påsk kan du få fram vackra färger genom att tillsätta några extra ingredienser i det kokande vattnet.
Gula ägg: Lägg ner 3 msk gurkmeja, 1 tsk salt och 1 msk ättika i vattnet och koka cirka 15 min. Lägg de kokta äggen i vätskan när den har svalnat. Låt dra i cirka 30 min.
Blåa ägg: Lägg 200 g krossade blåbär eller 200 gram finhackad rödkål i vattnet istället för gurkmeja.
Rosa ägg: 200 g rödbetor i vattnet istället för gurkmeja.
Gyllene ägg: Lökskal från 6-8 lökar i vatten kommer att ge äggen en gyllenbrun färg.
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.