Rostat bröd med avokado och pocherat ägg

10 minuter
381 kcal

En riktig instagramklassiker som ger dig massor av mättande proteiner direkt på morgonen. Smaklig måltid!

Avokadosmörgås med ägg

LUGN MORGON? Pynta avokadomackan med rostade frön

© Skovdal Nordic

Avokadosmörgås med pocherat ägg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 skiva grovt bröd
  • ½ msk ättika
  • 2 färska ägg
  • 1 mogna avokador
  • ¼ citron, saften
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk solrosfrön
  • 1 tsk pumpafrön
  • ½ tsk chiafrön
  • ½ tsk sesamfrön
  • ¼ dl färska örter, till exempel gräslök och körvel

Så här gör du avokadosmörgås med pocherat ägg

  • Rosta brödskivorna.
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt ättikan.
  • Knäck äggen i en kopp, ett i taget.
  • Rör upp en virvel i vattnet med en sked. Häll sedan försiktigt i äggen. Koka i 3½ min på svag värme. Ta upp äggen med hålslev och doppa dem snabbt i kallt vatten.
  • Skiva avokadorna och fördela dem på brödskivorna.
  • Lägg på äggen och krydda med salt och peppar. Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
  • Dekorera med valfria färska örter och servera!

Avokado - se hur mycket du kan äta av den feta frukten