Avokadosmörgås med ägg
Lugn morgon?

Pynta avokadomackan med rostade frön

© Skovdal Nordic

Rostat bröd med avokado och pocherat ägg

En riktig instagramklassiker som ger dig massor av mättande proteiner direkt på morgonen. Smaklig måltid!

Avokadosmörgås med pocherat ägg 

4 personer

4 skivor grovt bröd 
1 msk ättika 
4 färska ägg 
2 mogna avokador 
½ citron, saften 
Havssalt 
Svartpeppar, nymalen 
2 tsk solrosfrön 
2 tsk pumpafrön 
1 tsk chiafrön 
1 tsk sesamfrön 
¼ dl färska örter, till exempel gräslök och körvel


Så här gör du avokadosmörgås med pocherat ägg

  • Rosta brödskivorna. 
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt ättikan. 
  • Knäck äggen i en kopp, ett i taget. 
  • Rör upp en virvel i vattnet med en sked. Häll sedan försiktigt i äggen. Koka i 3½ min på svag värme. Ta upp äggen med hålslev och doppa dem snabbt i kallt vatten. 
  • Skiva avokadorna och fördela dem på brödskivorna. 
  • Lägg på äggen och krydda med salt och peppar. Strö över solrosfrön och pumpakärnor. 
  • Dekorera med valfria färska örter och servera!

TIPS! När du pocherar ägg är det viktigt att använda så färska ägg som möjligt, eftersom de har en segare, mer sammanhållande äggvita än ett ägg som legat länge.


Näringsinnehåll i avokadosmörgås per person:

Energi: 381 kcal 
Protein: 14 g 
Fett: 20 g 
Kolhydrater: 39 g 
Kostfibrer: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar