Avokadosmörgås med pocherat ägg
4 personer
TIDSÅTGÅNG
Förberedelsetid: 5 minuter
Tillagningstid: 5 minuter
Tid totalt: 10 minuter
INGREDIENSER
4 skiva grovt bröd
1 msk ättika
4 färska ägg
2 mogna avokador
½ citron, saften
Havssalt
Svartpeppar, nymalen
2 tsk solrosfrön
2 tsk pumpafrön
1 tsk chiafrön
1 tsk sesamfrön
¼ dl färska örter, till exempel gräslök och körvel
Så här gör du avokadosmörgås med pocherat ägg
- Rosta brödskivorna.
- Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt ättikan.
- Knäck äggen i en kopp, ett i taget.
- Rör upp en virvel i vattnet med en sked. Häll sedan försiktigt i äggen. Koka i 3½ min på svag värme. Ta upp äggen med hålslev och doppa dem snabbt i kallt vatten.
- Skiva avokadorna och fördela dem på brödskivorna.
- Lägg på äggen och krydda med salt och peppar. Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
- Dekorera med valfria färska örter och servera!
Näringsinnehåll i avokadosmörgås per person:
Energi: 381 kcal
Protein: 14 g
Fett: 20 g
Kolhydrat: 39 g
Kostfiber: 7 g