Avokadosmörgås med ägg
Lugn morgon?

Pynta avokadomackan med rostade frön

© Skovdal Nordic

Rostat bröd med avokado och pocherat ägg

En riktig instagramklassiker som ger dig massor av mättande proteiner direkt på morgonen. Smaklig måltid!

Avokadosmörgås med pocherat ägg

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 5 minuter

Tillagningstid: 5 minuter

Tid totalt: 10 minuter

INGREDIENSER

4 skiva grovt bröd

1 msk ättika

4 färska ägg

2 mogna avokador

½ citron, saften

Havssalt

Svartpeppar, nymalen

2 tsk solrosfrön

2 tsk pumpafrön

1 tsk chiafrön

1 tsk sesamfrön

¼ dl färska örter, till exempel gräslök och körvel

Så här gör du avokadosmörgås med pocherat ägg

  • Rosta brödskivorna.
  • Koka upp 1 liter vatten i en kastrull och tillsätt ättikan.
  • Knäck äggen i en kopp, ett i taget.
  • Rör upp en virvel i vattnet med en sked. Häll sedan försiktigt i äggen. Koka i 3½ min på svag värme. Ta upp äggen med hålslev och doppa dem snabbt i kallt vatten.
  • Skiva avokadorna och fördela dem på brödskivorna.
  • Lägg på äggen och krydda med salt och peppar. Strö över solrosfrön och pumpakärnor.
  • Dekorera med valfria färska örter och servera!

Näringsinnehåll i avokadosmörgås per person:

Energi: 381 kcal

Protein: 14 g

Fett: 20 g

Kolhydrat: 39 g

Kostfiber: 7 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar