Spegelägg, paprika och sötpotatis på marmorbord
© wichmann+bendtsen

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

Ägg är gott till lunch. Prova det här läckra receptet med bakade spegelägg, rödlök och röd paprika.

5 mars 2018 av Anne Larsen och Elisabeth Bøjlund

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

4 personer

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

1 stor sötpotatis

2 rödlökar

2 vitlöksklyftor

Extra jungfruolja

1 näve salviablad

Lite muskot

Havssalt

Svartpeppar

1 röd paprika

4 ägg

Så lagar du sötpotatis med bakade spegelägg

  • Skalapotatisen och riv den. Skär den ena rödlöken i tärningar och den andra i finaklyftor. Riv eller pressa vitlöken.
  • Stekrödlökstärningarna mjuka och glansiga i 2 msk olja, lägg i potatis och vitlökoch stek vidare. Vänd runt under stekningen. Hacka 4 salviablad, lägg i pannanoch stek vidare. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  • Skärpaprika. Lägg upp den rivna potatisen på bakplåtspapper på en bakplåt, gör 4håligheter och knäck ner 4 ägg i hålen.
  • Toppamed rödlöksklyftor, paprika och salviablad, som är penslade med olivolja. Bakai ugnen i 10–15 minuter i 190 grader, tills äggen är färdiga. När man bakar äggpå det här viset får gulan envitaktig “slöja”, vilket är helt normalt.

Näringsinnehåll per person:

Energi: 231 kcal

Protein: 8,3 g

Fett: 16,5 g

Kolhydrat: 14,3 g

Kostfiber: 2,6 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar