Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

30 minuter
231 kcal

Ägg är gott till lunch. Prova det här läckra receptet med bakade spegelägg, rödlök och röd paprika.

Spegelägg, paprika och sötpotatis på marmorbord

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ stor sötpotatis
  • 1 rödlökar
  • 1 vitlöksklyftor
  • Extra jungfruolja
  • ½ näve salviablad
  • Lite muskot
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • ½ röd paprika
  • 2 ägg

Så lagar du sötpotatis med bakade spegelägg

  • Skalapotatisen och riv den. Skär den ena rödlöken i tärningar och den andra i finaklyftor. Riv eller pressa vitlöken.
  • Stekrödlökstärningarna mjuka och glansiga i 2 msk olja, lägg i potatis och vitlökoch stek vidare. Vänd runt under stekningen. Hacka 4 salviablad, lägg i pannanoch stek vidare. Smaka av med muskot, salt och peppar.
  • Skärpaprika. Lägg upp den rivna potatisen på bakplåtspapper på en bakplåt, gör 4håligheter och knäck ner 4 ägg i hålen.
  • Toppamed rödlöksklyftor, paprika och salviablad, som är penslade med olivolja. Bakai ugnen i 10–15 minuter i 190 grader, tills äggen är färdiga. När man bakar äggpå det här viset får gulan envitaktig “slöja”, vilket är helt normalt.