Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

30 minuter
462 kcal

Ägg och potatis är en bra och mättande kombination. Här kombineras de med paprika, lök och vitlök i en enkel rätt som bara behöver en snabb tur in i ugnen.

Spegelägg, paprika och sötpotatis på marmorbord

Sötpotatis med bakade ägg, rödlök och röd paprika

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 stora sötpotatisar
  • 2 rödlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • Extra jungfruolja
  • ½ näve salviablad
  • Lite muskot
  • Havssalt
  • Svartpeppar
  • 1 röda paprikor
  • 4 ägg

Så lagar du sötpotatis med bakade spegelägg

  • Skala och riv potatisen. Tärna två rödlökar och finhacka de andra två. Skala vitlöken och riv eller pressa den.
  • Stek rödlökstärningarna mjuka och glänsande i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och vitlöken och fortsätt steka. Rör om medan du steker. Hacka 4 salviablad, tillsätt dem till blandningen och fortsätt steka. Krydda med finriven muskotnöt, salt och peppar efter smak.
  • Skiva paprikorna. Lägg den rivna potatisen på bakplåtspapper på två bakplåtar, gör 8 hål och knäck 8 ägg i hålen.
  • Toppa med rödlöksklyftor, paprika och salviablad som har penslats med olivolja. Baka i ugnen i 10–15 minuter på 190 grader tills äggen är klara. När du bakar ägg på det här sättet kommer gulan att få en vitaktig ”hinna”, vilket är helt normalt.