Ägg och potatis är en bra och mättande kombination. Här kombineras de med paprika, lök och vitlök i en enkel rätt som bara behöver en snabb tur in i ugnen.
Skala och riv potatisen. Tärna två rödlökar och finhacka de andra två. Skala vitlöken och riv eller pressa den.
Stek rödlökstärningarna mjuka och glänsande i 2 msk olja. Tillsätt potatisen och vitlöken och fortsätt steka. Rör om medan du steker. Hacka 4 salviablad, tillsätt dem till blandningen och fortsätt steka. Krydda med finriven muskotnöt, salt och peppar efter smak.
Skiva paprikorna. Lägg den rivna potatisen på bakplåtspapper på två bakplåtar, gör 8 hål och knäck 8 ägg i hålen.
Toppa med rödlöksklyftor, paprika och salviablad som har penslats med olivolja. Baka i ugnen i 10–15 minuter på 190 grader tills äggen är klara. När du bakar ägg på det här sättet kommer gulan att få en vitaktig ”hinna”, vilket är helt normalt.