Curryröra på rågbröd

Curryröran smakar bäst samma dag, men klarar sig i kylskåpet upp till tre dagar.

© wichmann+bendtsen

Smörrebröd med hemgjord curryröra

Byt leverpastej mot en hemgjord curryröra med strömming och tanka upp med fiskolja, selen, jod och D-vitamin.

26 februari 2021

Smörrebröd med hemgjord curryröra

2 personer

TIDSÅTGÅNG

Tid totalt: 25 minuter

INGREDIENSER

2 ägg

2 skivor rågbröd

2 salladsblad

2 marinerade strömmingsfiléer

¼ rödlök

2 tsk kapris

Lite krasse

Curryröra:

1 ägg

½ dl creme fraiche, 8 %

1 msk majonäs

½ tsk curry

1 nypa havssalt

1 nypa svartpeppar, nymalen

¼ äpple

1 msk kapris

Så här gör du smörrebröd med hemgjord curryröra

  • Koka 3 ägg i en kastrull med kokande vatten 10 min. Skölj i kallt vatten och låt dem ligga i det kalla vattnet. 

  • Blanda ihop creme fraiche, majonäs, curry, salt och peppar i en liten skål. 

  • Skala ett av äggen och hacka i små tärningar. Vänd ner i curryröran tillsammans med tärnat äpple och 1 msk kapris. 

  • Lägg salladsblad, strömmingsfiléer skurna i mindre bitar och curryröra på två skivor rågbröd. 

  • Skär rödlök i skivor och de sista 2 äggen i klyftor och toppa med ägg, kapris och lite krasse.

TIPS! Vill du ha en smalare curryröra kan du ersätta delar av eller all creme fraiche med skyr.

Näringsinnehåll i smörrebröd med hemgjord curryröra per person:

Energi: 459 kcal

Protein: 21 g

Fett: 26 g

Kolhydrat: 38 g

Kostfiber: 5 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar