Smörrebröd med hemgjord curryröra
Byt leverpastej mot en hemgjord curryröra med strömming och tanka upp med fiskolja, selen, jod och D-vitamin.
Byt leverpastej mot en hemgjord curryröra med strömming och tanka upp med fiskolja, selen, jod och D-vitamin.
Curryröran smakar bäst samma dag, men klarar sig i kylskåpet upp till tre dagar.
Koka 3 ägg i en kastrull med kokande vatten 10 min. Skölj i kallt vatten och låt dem ligga i det kalla vattnet.
Blanda ihop creme fraiche, majonäs, curry, salt och peppar i en liten skål.
Skala ett av äggen och hacka i små tärningar. Vänd ner i curryröran tillsammans med tärnat äpple och 1 msk kapris.
Lägg salladsblad, strömmingsfiléer skurna i mindre bitar och curryröra på två skivor rågbröd.
Skär rödlök i skivor och de sista 2 äggen i klyftor och toppa med ägg, kapris och lite krasse.
TIPS! Vill du ha en smalare curryröra kan du ersätta delar av eller all creme fraiche med skyr.