Nyttiga recept Lunch Smörrebröd... Smörrebröd med hemgjord curryröra 25 minuter 459 kcal Byt leverpastej mot en hemgjord curryröra med strömming och tanka upp med fiskolja, selen, jod och D-vitamin. Av Redaktionen 26 februari 2021 Curryröran smakar bäst samma dag, men klarar sig i kylskåpet upp till tre dagar. © wichmann+bendtsen Smörrebröd med hemgjord curryröra Ingredienser Så här gör du Fakta Lägg till i favoriter Ta bort från favoriter Undvik att skärmen släcks Ingredienser 2 personer 2 ägg 2 skivor rågbröd 2 salladsblad 2 marinerade strömmingsfiléer ¼ rödlök 2 tsk kapris Lite krasse Curryröra: 1 ägg ½ dl creme fraiche, 8 % 1 msk majonäs ½ tsk curry 1 nypa havssalt 1 nypa svartpeppar, nymalen ¼ äpple 1 msk kapris Så här gör du smörrebröd med hemgjord curryröra Koka 3 ägg i en kastrull med kokande vatten 10 min. Skölj i kallt vatten och låt dem ligga i det kalla vattnet. Blanda ihop creme fraiche, majonäs, curry, salt och peppar i en liten skål. Skala ett av äggen och hacka i små tärningar. Vänd ner i curryröran tillsammans med tärnat äpple och 1 msk kapris. Lägg salladsblad, strömmingsfiléer skurna i mindre bitar och curryröra på två skivor rågbröd. Skär rödlök i skivor och de sista 2 äggen i klyftor och toppa med ägg, kapris och lite krasse. TIPS! Vill du ha en smalare curryröra kan du ersätta delar av eller all creme fraiche med skyr.