Smörrebröd med hemgjord curryröra

25 minuter
459 kcal

Byt leverpastej mot en hemgjord curryröra med strömming och tanka upp med fiskolja, selen, jod och D-vitamin.

Curryröra på rågbröd

Curryröran smakar bäst samma dag, men klarar sig i kylskåpet upp till tre dagar.

© wichmann+bendtsen

Smörrebröd med hemgjord curryröra

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 2 ägg
  • 2 skivor rågbröd
  • 2 salladsblad
  • 2 marinerade strömmingsfiléer
  • ¼ rödlök
  • 2 tsk kapris
  • Lite krasse

Curryröra:

  • 1 ägg
  • ½ dl creme fraiche, 8 %
  • 1 msk majonäs
  • ½ tsk curry
  • 1 nypa havssalt
  • 1 nypa svartpeppar, nymalen
  • ¼ äpple
  • 1 msk kapris

Så här gör du smörrebröd med hemgjord curryröra

  • Koka 3 ägg i en kastrull med kokande vatten 10 min. Skölj i kallt vatten och låt dem ligga i det kalla vattnet.

  • Blanda ihop creme fraiche, majonäs, curry, salt och peppar i en liten skål.

  • Skala ett av äggen och hacka i små tärningar. Vänd ner i curryröran tillsammans med tärnat äpple och 1 msk kapris.

  • Lägg salladsblad, strömmingsfiléer skurna i mindre bitar och curryröra på två skivor rågbröd.

  • Skär rödlök i skivor och de sista 2 äggen i klyftor och toppa med ägg, kapris och lite krasse.

TIPS! Vill du ha en smalare curryröra kan du ersätta delar av eller all creme fraiche med skyr.