Tomatsallad med dressing

Vad kan man äta till tomatsallad? Den fiberrika salladen är det perfekta kalorisnåla komplementet till sommarens alla grillkvällar, hälsosamma luncher och italienska klassiker som pasta, lasagne och pizza.

tomatsallad

TOMATSALLAD – kan göras långt i förväg, eftersom den bara blir godare efter några timmar i kylen.

© wichmann+bendtsen

Tomatsallad med dressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g tomater
  • 1 rödlök
  • 50 g sallad
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Dressing:

  • 3 msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk dijonsenap
  • 1 tsk äppelcidervinäger

Så här gör du

  • Skär tomater och rödlök i skivor.
  • Lägg upp sallad på en tallrik och lägg tomat och lök ovanpå.
  • Blanda ihop dressingen, häll den över tomaterna och salta och peppra lite till.

TIPS Blötlägg rödlöken i vatten eller citronsaft i 5–10 minuter. Det ger den nyttiga löken en mjukare och rundare smak.

TIPS Om du vill lägga till fler ingredienser är ruccola, oliver, bakade vitlöksklyftor, fetaost och picklad rödlök också gott i denna tomatsallad.