Antiinflammatorisk energigröt i professorns favoritfärg

10 minuter
197 kcal

Professorn bakom grön energigröt har en favoritfärg. Och det är inte grönt. Det är orange. Här är en läcker orange version av professorns gröna gröt, fullpackad med antiinflammatoriska egenskaper.

Grön gröt med morot, gurkmeja och blomkål

BLOMKÅL är bra att använda som bas i en grön gröt som inte ska vara grön och inte ska se ut som en lerpöl.

© wichmann+bendtsen

Antiinflammatorisk energigröt i professorns favoritfärg

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 person

  • 150 g morot
  • 100 g gulbeta eller rödbeta
  • 10 g färsk gurkmeja
  • 160 g fryst blomkål
  • 1 citron, saften
  • 1 äpple
  • 2 näve färska örter
  • 2 dl kallt örtte

Toppingar:

  • 2 näve färska bär
  • 2 msk valnötter

Så här gör du

  • Mixa den skalade moroten, rödbetan och gurkmejan tillsammans med de andra ingredienserna. Konsistensen ska vara tjock och krämig.
  • Häll gröt i en skål och servera med färska bär och hackade valnötter.

TIPS
Blomkål är bra att använda som bas i en grön gröt som inte ska vara grön och inte ska se ut som en lerpöl.