Ge maten mer hetta
Vanligen är det för smakens skull som vi kryddar maten. Men det finns faktiskt en annan – mycket viktigare – anledning till att piffa upp maten med kryddor.
Vanligen är det för smakens skull som vi kryddar maten. Men det finns faktiskt en annan – mycket viktigare – anledning till att piffa upp maten med kryddor.
Har du svårt med fantasin när det gäller att få in lite mer starka kryddor i din matlagning så får du här några tips – så att du enkelt och naturligt kan få glädje av de heta smakgivarna utan att det behöver bli samma wok varje gång.
Ingefära (nyriven)
Gurkmeja- Som en del av stekta äpplen med ingefära, pumpakärnor, valnötter och lite honung – som topping på gröt
Frossa i gurkmeja, det är supernyttigt!
Chili, vitlök och ingefära
Pepparrot (fint riven eller hyvlad)- På inlagd sill
Chili och vitlök- På smörgås, till exempel en avokadomacka
Chili, vitlök och ingefära
Pepparrot- På kött, fisk eller fågel
Ingefära (fint riven)- I såser och soppor
Ingefära
Vitlök- I krämer för mellanmål, som en kycklingsallad med en avokadokräm med ingefära och vitlök
Chili- I varm choklad
Chili, vitlök, ingefära och pepparrot- I alla former av grönsaksdipp
Cayennepeppar, vitlök (fint riven) och tabasco- På rostade mandlar
Vitlök och chili- Som vitlökschips (fina skivor steks gyllene och spröda i olivolja), eventuellt med chili