Varm choklad med chili och kanel
1½ dl mandelmjölk (eller minimjölk)
½ vaniljstång
1 röd chili utan frön
1 nypa kanel
Ca 30 g mörk choklad
Så gör du varm choklad
- Koka upp mjölk, vaniljfrön och chili.
- Ta av grytan och rör i chokladen, tills den är helt smält.
- Låt vila i cirka fem minuter och sila sedan.
- Njut drycken som den är eller med en liten klick vispad grädde
på toppen.
Mörk choklad är nästan som grönsaker
- Välj mörk choklad: Välj choklad med en hög kakaoprocent – minimum 60. Det är nästan som en grönsak! Kakaobönorna ligger bakom alla chokladens goda egenskaper
- Hoppa över den sockerfria: Det finns sällan många kalorier att spara, så njut hellre av den äkta varan.
- Ät som kvällssnacks: All choklad är kaloririk, men ofta är det bara smaken vi är ute efter. Den kan du också få genom att äta lite choklad, inte en hel chokladkaka, t ex: En skiva rågbröd med en liten bit smält mörk choklad på. En portion skyr med mandlar, bär och ett par hackade chokladbitar. En banan på pinne, doppad i mörk choklad och fryst. En gammaldags gräddbulle.