Kvinna gör squat.
© wichmann+bendtsen

Squat – vägen till fast rumpa

Alla vet vi vad en bra squat kan göra och den är verkligen supereffektiv om du vill ha en fast, välformad rumpa. Här kan du påminna dig själv om hur man gör en squat och varför en squat är så bra!

19 oktober 2016 av Marianne Korsgaard

Så här gör du

  • Stå med fötterna höftbrett isär och en vikt i varje hand.
  • Sätt dig ner med knäna i en rät vinkel. 
  • Spänn sedan benen och baken ordentligt samtidigt som du trycker dig upp igen.
  • Det är viktigt att du fokuserar på att ha hälarna kvar i golvet under hela övningen.

Squats är övningen framför alla. Men har du koll på grundtekniken? Se den här.

Antal: Repetera 10 gånger.

Här får du effekten

Särskilt gluteus maximus, men även lårens framsida.

Därför är dina träningskläder viktiga ...

Om du vill ha ut maximalt av din träning är det naturligtvis viktigt att dina träningskläder både är funktionella och att du trivs i dem. Just nu kan du få ett läckert träningsset från Active Fit bestående av ett par tights med hög midja och en stilren, löst sittande T-shirt. Bägge delarna är i en mjuk kvalitet som andas, så de är sköna att ha på sig samtidigt som de är gjorda för att fungera perfekt när du tränar. Visa mig träningssetet från Active Fit för endast 149 kr + 49,50 kr i porto, inklusive 4 nummer av I FORM.

Tightsen med hög midja ger dig full rörlighet, utan att du behöver oroa dig för att de ska glida ner. Att T-shirten andas innebär att den inte klibbar fast vid ryggen, samtidigt som den inte har några irriterande sömmar som kan störa dig under träningen. Just nu får du setet tillsammans med 4 nummer av I FORM med massor av inspiration till en sundare vardag, effektiva träningsprogram och läckra recept för endast 149 kr + 49,50 kr i porto.

Nå ditt mål 2019!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar