Halv burpee med utfall

Med en kombination av kungen av övningar, burpee, och hoppande utfall får du styrketräning med hög puls som både stärker konditionen och sätter fokus på bakdelen. En tvättäkta superövning med kraft!

Kvinna gör halv burpee med hoppande utfall

SUPERÖVNINGEN - _SE halv burpee med utfall.

© Jakob Helbig

Burpee är kungen av övningar när du vill kombinera styrketräning med hög puls, som stärker konditionen. Du tränar särskilt armar, rumpa och core, men i den här versionen får du också på allvar fatt i fram- och baksida lår och ännu mer rumpa när du tillför de hoppande utfallen. Det är alltså en helkroppsövning som heter duga!

5 steg till halv burpee med utfall

Kvinna står
© Jakob Helbig

Stå upprest, spänn magen och titta framåt.

Kvinna gör burpee
© Jakob Helbig

Böj knäna, sätt båda händerna i marken framför dig och hoppa bakåt med båda fötterna så att du landar i en planka på sträckta armar.

Kvinna gör burpee
© Jakob Helbig

Hoppa fram med benen igen och hoppa vidare till upprest position

Kvinna gör hoppande utfall
© Jakob Helbig

Så snart du är uppe fortsätter du direkt ut i utfall: I en hoppande rörelse tar du ett stort kliv bakåt med ena foten och sänker knäet så att det nästan rör marken. Det främre knäet hamnar i 90 graders vinkel.

När du ska upp från utfallspositionen är det viktigt att du låter det främre benet jobba. Det bakre benet ska bara fungera som stöd.

Kvinna gör hoppande utfall
© Jakob Helbig

Hoppa direkt ut i ett utfall med motsatt ben bakåt. Böj hela tiden lätt i knäna och håll ryggen så rak som möjligt. Hoppa tillbaka till startpositionen och fortsätt ner i en ny burpee.

  Hälsosam hela sommaren med I FORM

  I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
  Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

  Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

  ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


  Newsletter background