Armhävning med rodd

Den perfekta övningen för att knåda igenom hela kroppen - kombinationen av armhävning och rodd stärker nämligen både armar, axlar, bröst och rygg. Sätt igång!

Kvinna gör armhävning med rodd

SUPERÖVNINGEN - armhävning med rodd.

© Jakob Helbig

Om du verkligen vill jobba igenom överkroppen ordentligt är den här övningen perfekt. Armhävningen stärker hela området kring armarna, axlarna och bröstet medan rodden tar tag i musklerna i övre delen av ryggen. När du gör de två övningarna i kombination stärker du samtidigt förmågan att hålla din core stabil, vilket är viktigt i många övningar.

3 trin til push-up med roning _NO

Kvinna gör armhävning med rodd
© Jakob Helbig

Stå i en planka på sträckta armar med en vikt i varje hand – dvs så att du vilar på hantlarna. Ha benen lätt isär och händerna i axelbredds avstånd. Se till att kroppen är helt sträckt från huvud till rumpa.

Kvinna gör övningen armhävningen med rodd
© Jakob Helbig

Sänk kroppen kontrollerat ner mot jorden genom att böja i armbågarna medan du håaller dem tätt in mot kroppen. Kom så långt ner att haken nästan nuddar marken. Pressa dig upp till startposition igen. Det är viktigt att du inte svankar eller putar för mycket med rumpan.

Kvinna gör armhävning med rodd
© Jakob Helbig

Lyft den ena hanteln genom att dra upp överarmen medan du håller den tätt in mot kroppen. Sänk igen, och gör ännu en armhävning innan du lyfter den andre hanteln. Fokusera på minsta möjliga rotation i kroppen. Det kräver en spänd mage - och ev ett större avstånd mellan fötterna.