Båt med bröstpress

En genial övning för coremuskulaturen och inte minst balansen, som också stärker bröst och axlar - här kan man benämna båt med bröstpress som en superövning, som tränar flera kroppsdelar samtidigt.

Kvinna gör båt med bröstpress

SUPERÖVNINGEN - båt med bröstpress.

© Jakob Helbig

Här får du en genial övning för coremuskulaturen och inte minst balansen. Du behöver på allvar jobba med din stabilitet för att kunna hålla ryggen rak och benen lyfta, samtidigt som du pressar hanteln ut från kroppen. Du stärker dessutom bröst och axlar när du gör själva bröstpressen.

2 steg till båt med bröstpress

Kvinna gör båt med bröstpress
© Jakob Helbig

Sitt ner med böjda ben och en hantel i varje hand framför bröstet. Lyft benen en bit från marken, luta dig bakåt med överkroppen och hitta balansen. Det är viktigt att du spänner magen ordentligt och rätar på ryggen så gott du kan. Du får inte böja ryggen. Tänk på att skjuta bröstet uppåt och framåt.

Kvinna gör båt med bröstpress
© Jakob Helbig

Gör bröstpressen genom att skjuta hanteln upp i luften tills armarna är sträckta. Rörelsen utförs lugnt och kontrollerat. Hanteln ska lyftas lite högre upp än ditt huvud. Känn efter så att du använder bröstmusklerna när du skjuter hanteln ut från kroppen, och att du hela tiden håller kroppen stabil och magen spänd. Sänk hanteln igen och repetera.