Den här veckan slår vi två flugor i en smäll. För det första serverar vi en rad somriga vardagsrätter, som alla är enkla att laga. Men samtidigt är rätterna också perfekta att ta med på knytkalas.
Sommaren är högsäsong för knytkalas. Vissa älskar det, andra uppskattar inte konceptet lika mycket. Oavsett vad hjälper veckans meny dig på vägen med sex recept, som kommer att uppskattas på både middags- och buffébordet.
På måndag serveras det tonfiskröra i mjuka äggwraps. Tonfiskröran är perfekt på buffébordet, t ex serverad med massor av krasse och med ett gott bröd till. Dagen efter steker vi kycklinglår, och de serveras med en somrig salsa på persika, tomat, rödlök och basilika.
Köttbullar är alltid en hit och på onsdag serverar vi dem i en vegetarisk version tillsammans med den alltid lika populära pastasalladen. Dagen efter lagar vi pitabröd – fyllda med kyckling och grönsaker. Tar du med dig pitabröd på knytkalas, som lägg gärna kycklingen, salladen och dressingen var för sig, så folk kan lägga i ingredienserna själva. Alltid en succé!
Veckan slutar med ännu en omgång lax. Den här gången ugnsbakad och ledsagad av en god potatissallad. Veckans helgrecept består av en nyttig, inbakad kycklingkorv i en deg av havregryn och keso. Testa dem!
Veckans tips
Plockgrönsaker är alltid populärt Det är inte så många barn som älskar blandade sallader, men däremot slinker gärna plockgrönsaker ner. Det är därför en säker vinnare på såväl middags- som buffébordet.
10 x goda plockgrönsaker
Körsbärstomater
Röd och gul paprika i stavar
Morotsstavar
Gurkstavar
Blomkål i små buketter
Bladselleri i stänger
Rädisor – bevara lite av stjälken
Sugarsnaps/ sockerärtor
Ärtor i skida
Grön sparris, kokt i 1 minut
I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten
Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.