Äggwrap med tonfiskröra, dill och grönt

25 minuter
412 kcal

Byt ut den klassiska wrapen med en äggwrap med tonfiskröra och grönsaker. Vips, så har du en nyttig och god lunch att ta med.

Äggwraps

VILL DU UNDVIKA BRÖD? Testa en äggwrap, som är en tunn omelett som kan fyllas precis som en vanlig wrap.

© wichmann+bendtsen

Äggwrap med tonfiskröra, dill och grönt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

Tonfiskröra:

  • 1½ dl grekisk yoghurt, 2 %
  • 2 tsk ketchup
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • röd paprika
  • ½ rödlök
  • 2 msk dill
  • 1 burk tonfisk i vatten

Äggwraps:

  • 4 ägg
  • Havsalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 tsk rapsolja till stekning

Fyllning:

  • 4 romansalladsblad
  • ¼ röd paprika
  • 1 näve spetskål
  • Färsk dill

Tillbehör:

  • 1 paprika
  • 10 små tomater
  • 1 gurka

Så här gör du äggwrap med tonfiskröra

  • Rör ihop grekisk yoghurt, ketchup, senap, salt och lite peppar i en skål.
  • Hacka paprika, lök och dill fint och rör ner i skålen.
  • Häll av vattnet från tonfisken och kläm ur den med handen så att röran inte blir vattnig. Vänd ner i dressingen.
  • Kläck två ägg i en liten skål och vispa med salt och peppar.
  • Häll olja i en varm stekpanna och häll i äggmassan. Stek cirka 4-6 min på varje sida. Lägg den på en bit bakplåtspapper och gör en till.
  • Fördela sallad och tonfiskröra på de två äggwrapsen.
  • Servera paprika i tunna skivor, finskuren spetskål och färsk dill på toppen, och rulla wrapsen stramt med bakplåtspapper.
  • Skär wrapsen på mitten och servera med plockgrönsaker.

TIPS! Om du gillar pickles så tillsätt det i din tonfiskröra. Det ger både god smak och struktur.