Enkla och nyttiga grova pizzabullar

2 timmar
186 kcal

Bullarna görs med kyckling, men om du vill att de ska vara vegetariska kan du använda champinjoner. Gör en stor sats och frys in dem när du ändå håller på. De kommer garanterat att bli en hit.

Pizzabullar

PIZZABULLAR – I lunchlådan, på bilresan eller som mellanmål under dagen. Mums!

© wichmann+bendtsen

Enkla och nyttiga grova pizzabullar

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ¼ morot
  • ¼ liten zucchini
  • 5½ g jäst
  • ¼ dl jummet vatten
  • ¼ dl kvarg
  • ¼ msk extra virgin olivolja
  • ¼ tsk havssalt
  • 16 g fullkornsvetemjöl
  • 50 g vetemjöl

Fyllning:

  • ¼ dl passerade tomater
  • 15 g tomatpuré
  • ¼ msk akaciahonung
  • ¼ tsk timjan
  • ¼ tsk oregano
  • ¼ tsk paprikapulver
  • ¼ tsk chili
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 31 g färdigstekt kycklingfilé eller kokt skinka
  • 11 g riven mozzarella

Så här gör du

  • Riv moroten och zucchinin. Pressa överflödig vätska ur de rivna grönsakerna.
  • Lös upp jästen i ljummet vatten och blanda med kvarg, olja och rivna grönsaker.
  • Tillsätt salt och fullkornsmjöl och rör ihop med resten.
  • Tillsätt mjöl lite i taget och knåda väl. Degen ska inte vara kladdig.
  • Låt jäsa på en varm plats i en skål täckt med en ren kökshandduk i 1 timme.
  • Rör ihop allt till fyllningen utom kyckling och ost.
  • Strimla kycklingen med två gafflar.
  • Värm ugnen till 180 grader varmluft. Dela den färdigjästa degen i två, och kavla ut i stora fyrkanter.
  • Fördela tomatsås, kyckling och ost över de två fyrkanterna och rulla sedan ihop dem så du har två avlånga korvar.
  • Skär 2 cm tjocka skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
  • Grädda bullarna vid 180 grader i 20–25 min tills de är gyllene.

TIPS Du kan använda alla rester av ost och kött som du har i dessa matiga bullar. Ta tillfället i akt och rensa ut i kylskåpet.