Rabarberkaka med jordgubbar och grekisk yoghurt

1 timme
199 kcal

På jakt efter en god, glutenfri kaka? Då rekommenderar vi vår rabarberkaka med jordgubbar, vanilj och grekisk yoghurt – mums säger vi bara!

Rabarberkaka med jordgubbar, vanilj och grekisk yoghurt

RABARBER – Rabarberkaka med jordgubbar, vanilj och grekisk yoghurt

© wichmann+bendtsen

Rabarberkaka med jordgubbar och grekisk yoghurt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 37 g rabarber
  • 25 g jordgubbar
  • ¾ dl bovetemjöl
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk bakpulver
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ dl socker
  • ¼ dl grekisk yoghurt, 2 % fett
  • ½ ägg
  • ½ msk kokosolja, smält

Så gör du

  • Värm ugnen till 175 g. Tvätta och skär rabarber och jordgubbar grovt.
  • Rör ihop de torra ingredien- serna i en skål. Tillsätt de våta ingredienserna och rör ihop allting grundligt tills du har en jämn kakdeg. Häll degen i en kakform på 24 cm i diameter, och baka i 40-45 min, eller tills kakan är lätt gyllene och genombakad. Kolla det genom att sticka ett tunt spett i mitten av kakan – om du inte får med dig deg upp är den färdig.
  • Låt kakan vila 10 min, innan du lossar den från formen.

TIPS Servera gärna kakan varmt med en klick kall vaniljkvarg som tillbehör.