Rabarberkaka med jordgubbar och grekisk yoghurt
På jakt efter en god, glutenfri kaka? Då rekommenderar vi vår rabarberkaka med jordgubbar, vanilj och grekisk yoghurt – mums säger vi bara!
På jakt efter en god, glutenfri kaka? Då rekommenderar vi vår rabarberkaka med jordgubbar, vanilj och grekisk yoghurt – mums säger vi bara!
Om det är något som för tankarna till soliga dagar och ljumma sommarkvällar, så är det en varm, nybakad rabarberpaj.
Vi berättar mer om de syrliga rabarberstjälkarna som passar perfekt till både kakor och pajer.
En rabarberpaj är både syrlig och söt och blir ännu godare om du äter den med en klick vaniljkvarg. Du kan också servera din varma rabarberpaj med gräddfil eller med grekisk yoghurt utrört med lite vaniljpulver.
Rabarber består till stor del av vatten, men är också rik på flera vitaminer och mineraler. Du hittar kostfiber och C-vitamin i de rödgröna stjälkarna.
Rabarber är i säsong från april till augusti.
Om du skördar din egen rabarber till en rabarberpaj ska du komma ihåg att stjälkarna ska dras av, inte skäras. På så sätt säkerställer du att nya skott växer upp för nästa sommars läckra rabarberpajer.