Kikärter har använts i hummus och falafel i många år, men i takt med det gröna kökets frammarsch dyker de små sandfärgade kusinerna upp i allt fler rätter. Kikärter är en bra proteinkälla och dessutom fullproppade med mättande kostfibrer.
Vi börjar veckan med en god grön Caesarsallad med brysselkål, avokado och parmesan. De vanliga brödkrutongerna byts ut mot krispiga, ugnsbakade kikärter. Servera med rostat rågbröd och en läcker hemgjord hummus.
Nästa dag får kikärterna ge vika för en annan nyttig baljväxt, gröna linser. Vi lägger dem i en skål med varmrökt lax, bakade rotfrukter och örtkräm.
Kikärterna är dock inte att förakta och gör en stark återkomst på onsdagen ovanpå en krämig tomatsoppa. Servera med varmt, grovt bröd.
På torsdag är kikärterna med i vår goda matiga sallad med fetaost som serveras med kryddade lammköttbullar. Gör en dubbel portion och frys in hälften för en hektisk dag.
Vi avrundar veckan med de godaste kikärtsvåfflorna, serverade med rödbetsspread, krispiga grönsaker och tahindressing. Mums! Om du är en köttätare kan du enkelt lägga till lite rostad kyckling eller några skivor rökt lax.
Du kanske inte tror oss, men kikärter kan också användas i bakverk. Ta oss på orden i helgen och prova vår kikärtskaka med tahini-glasyr och bär på toppen.