Krämig, hemgjord tomatsoppa med spröda kikärter

30 minuter
386 kcal

Den perfekta soppan för när halsen river eller när du bara är på jakt efter något som är nyttigt och gott! Prova I FORMs recept på krämig tomatsoppa med spröda kikärter.

Krämig, hemgjord tomatsoppa med spröda kikärter

EN KLICK CREME FRAICHE PÅ TOPPEN – ger en härlig kontrast mellan kallt och varmt.

© wichmann+bendtsen

Krämig, hemgjord tomatsoppa med spröda kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 gula lökar
  • 1 fett vitlök
  • ½ röd paprika
  • 1 burk krossade tomater
  • 70 g tomatpuré
  • ¼ l grönsaksbuljong
  • ½ msk rörsocker
  • 1 msk balsamico
  • ¼ tsk timjan
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • ½ dl matlagningsgrädde

Spröda kikärter:

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • ½ msk balsamico
  • ½ tsk honung
  • ½ tsk flingsalt
  • ½ burk kikärter

Servering:

  • 2 msk creme fraiche
  • Färsk timjan

Så gör du

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Börja med kikärterna. Rör ihop olja, balsamico, honung och salt.
  • Tillsätt dränerade kikärter och rör tills de är täckta av marinaden.
  • Häll kikärterna på en plåt klädd med bakplåtspapper och baka i cirka 25 min tills de är spröda. Rör i dem ett par gånger under tiden.
  • Lägg olja, grovhackad lök och pressad vitlök i en kastrull och stek.
  • Tillsätt grovhackad paprika och låt det steka några minuter till.
  • Lägg tomat, buljong, socker, balsamico och kryddor i soppan och koka upp. Låt sjuda i 20 min. Mixa soppan, tillsätt grädde och koka upp snabbt.
  • Servera soppan med creme fraiche, kikärter och färsk timjan.

TIPS! Är soppan för tunn kan du använda lite maizena för att göra den fylligare.