Kikärtskaka med proteiner, sunt fett och helt utan mjöl

35 minuter
195 kcal

Du känner säkert igen dem bäst som ingrediens i hummus och falafel, men de små protein- och fiberrika kikärterna är perfekta i sallader och gryträtter – ja, även i kakor.

Kaka med kikärter.

Blondies med kikärter, jordnötssmör och tahiniglasyr

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 stycken

  • ¼ burk kikärter eller 240 g kokta
  • ¼ ägg
  • ¼ dl akaciahonung
  • ¼ msk tahini
  • ¼ dl jordnötssmör
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ dl kokossocker eller vanligt socker
  • ¼ tsk bakpulver

Tahiniglasyr:

  • ¼ tsk tahini
  • ¼ tsk akaciahonung
  • ¼ tsk vatten
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • ¼ nypa salt

Topping:

  • 22 g bär
  • Ev ätbara blommor

Så gör du

  • Mixa alla ingredienserna i en mixer tills kikärterna är helt mixade och du har en fin kakdeg.
  • Häll upp degen i en form (20 x 20 cm) och grädda kakan i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter tills den är lätt gyllene.
  • Rör ihop alla ingredienserna till tahiniglasyren och ställ den åt sidan.
  • Ställ kakan på ett galler och låt den svalna i formen.
  • Dekorera kakan med glasyren och skär den i 9 bitar. Lägg upp med färska bär och ev blommor.

LÄS OCKSÅ: Recept på enkelt och nyttigt bananbröd eller läs mer om nyttiga kakor.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background