Bowl med lax, linser, bakade rotfrukter och örtkräm

30 minuter
486 kcal

Om du tänker att fibrer är synonymt med tråkigt kan du tänka om. Vår bowl med lax, linser, bakade rotfrukter och örtkräm bjuder på massor av fantastiska fibrer – och smakar supergott!

Skål med lax, sallad, linser och rotfrukter

BOWL MED LAX, LINSER OCH BAKADE ROTFRUKTER - bjuder på massor av fantastiska fibrer.

© wichmann+bendtsen

Bowl med laks, linser, bagte rodfrugter og krydderurtecreme _SE

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 400 g valfria rotfrukter, t ex morötter, rödbetor och palsternackor
  • ½ msk extra jungfruolja
  • 1 tsk rosmarin
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald
  • ½ burk gröna linser
  • 175 g varmrökt lax
  • 25 g hasselnötter
  • 62 g mâchesallad

Dressing:

  • 1 näve färska örtkryddor, t ex basilika, gräslök eller persilja
  • ¾ dl skyr
  • ½ tsk limesaft
  • ½ tsk mild grovkornig senap
  • Havssalt
  • Svartpeppar, färskmald

Så gör du

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Skala rotfrukterna och skär dem i mindre bitar. Fördela dem på ett ugnsfast fat. Ringla olja över och krydda med rosmarin, salt och peppar. Baka dem i ca 25 min.
  • Rör ihop dressingen. Hacka örtkryddorna fint och blanda med skyr, limesaft, senap och salt.
  • Lägg upp linser, rotfrukter, lax, nötter, sallad och dressing i fyra skålar och servera genast.

TIPS Gröna linser smakar också himmelskt i sallad eller vegetariska färsbullar.