Marockansk gryta med kyckling och kikärter

1 timme
433 kcal

Värm dig och dröm om exotiska klimat med denna läckra gryta fylld med kryddor som vitlök, ingefära och gurkmeja.

Marockansk kyckling- och kikärtsgryta

MAROCKANSK GRYTA - en härlig, kryddig rätt som också är en utmärkt bjudrätt. Grytan kan göras dagen innan, vilket gör att smaken blir ännu bättre.

© wichmann+bendtsen

Marockansk gryta med kyckling och kikärter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 PERSONER

  • 1 gul lök
  • 1 morötter
  • ¼ blomkål
  • 250 g sötpotatis
  • 1 fett vitlöksklyftor
  • ¾ msk färsk ingefära
  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 kycklingfiléer
  • ¾ tsk spiskummin
  • ½ tsk rökt paprika
  • ¾ tsk gurkmeja
  • ¼ tsk kanel
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 5 torkade aprikoser
  • ½ l grönsaksbuljong
  • ½ burk kikärter
  • ½ burk krossade tomater
  • ¼ eko-citron, saft och skal
  • Färska örter, t ex mynta

Så här gör du

  • Hacka lök, morot och blomkål grovt. Skär sötpotatis i tärningar och hacka vitlök och ingefära fint.
  • Stek alla grönsaker i olja i en stor gryta ett par min.
  • Tillsätt tärnad kyckling och stek ett par minuter till.
  • Tillsätt kryddor och rör runt. Hacka aprikoserna grovt och tillsätt med de resterande ingredienserna utom citron. Låt rätten sjuda under lock i ca 30 min.
  • Smaka av med citron, salt och peppar. Servera gärna med färska örter.

TIPS: Var noga när du smakar av. Kom ihåg syran. Har du ingen citron kan du använda lite vinäger.