Kikärtsvåfflor med rödbetskräm

25 minuter
456 kcal

Kikärter är gott i både bakverk och i matlagningen. De små fiberkulorna är också perfekta som ingrediens i våfflor om du önskar att undvika mjöl. Här får du ett spännande recept på kikärtvåfflor med rödbetskräm, sallad, avokado och tahinadressing. Mums!

Våfflor med kikärter

Kikärtsvåfflor med rödbetskräm, sallad, avokado och tahinidressing

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 portioner

Våffelsmet:

  • 1 dl kikärtsmjöl, kan köpas i mat- och hälsokostbutiker*
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • ½ tsk mald spiskummin
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • ½ tsk havsalt

Rödbetskräm:

  • 75 g rödbetor, kokta
  • ½ dl kvarg
  • ½ msk tahini
  • ¼ tsk salt
  • Svartpeppar
  • ½ tsk mald spiskummin

Tahinidressing:

  • ½ msk tahini
  • 1 msk vatten
  • 1 liten vitlöksklyfta, pressad
  • Havsalt
  • Svartpeppar

Till servering:

  • 50 g salladsmix
  • 50 g körsbärstomater
  • 1 morot, strimlad
  • ½ avocado, i skivor
  • 2 msk pumpakärnor, rostade

Så här gör du kikärtsvåfflor med rödbetskräm

*Du kan göra kikärtsmjöl själv av torkade, hårda kikärter (inte sådana på burk). Mixa dem ordentligt i antingen en minihackare, mixer eller liknande tills det blir mjöl.

  • Sätt på våffeljärnet och vispa ihop alla ingredienser till våffelsmeten tills den blir jämn och fin.

  • Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.

  • Blanda ihop ingredienserna till rödbetskrämen. Rör tills du har en fin kräm utan klumpar.

  • Gör tahinidressingen genom att blanda alla ingredienserna. Tillsätt lite vatten i taget tills du har fått önskad konsistens.

  • Lägg upp våfflorna med rödbetskräm, salladsmix, körsbärstomater, morot, avokado, tahinidressing och pumpakärnor.