Kikärtsvåfflor med rödbetskräm, sallad, avokado och tahinidressing
2 portioner
Förberedelsetid: 15 minuter
Tillagningstid: 10 minuter
Tid totalt: 25 minuter
Våffelsmet:
1 dl kikärtsmjöl, kan köpas i mat- och hälsokostbutiker*
1 dl vatten
1 ägg
½ tsk mald spiskummin
1 liten vitlöksklyfta, pressad
½ tsk havsalt
Rödbetskräm:
75 g rödbetor, kokta
½ dl kvarg
½ msk tahini
¼ tsk salt
Svartpeppar
½ tsk mald spiskummin
Tahinidressing:
½ msk tahini
1-2 msk vatten
1 liten vitlöksklyfta, pressad
Havsalt
Svartpeppar
Till servering:
50 g salladsmix
50 g körsbärstomater
1 morot, strimlad
½ avocado, i skivor
2 msk pumpakärnor, rostade
Så här gör du kikärtsvåfflor med rödbetskräm
*Du kan göra kikärtsmjöl själv av torkade, hårda kikärter (inte sådana på burk). Mixa dem ordentligt i antingen en minihackare, mixer eller liknande tills det blir mjöl.
Sätt på våffeljärnet och vispa ihop alla ingredienser till våffelsmeten tills den blir jämn och fin.
Grädda våfflorna tills de är gyllenbruna.
Blanda ihop ingredienserna till rödbetskrämen. Rör tills du har en fin kräm utan klumpar.
Gör tahinidressingen genom att blanda alla ingredienserna. Tillsätt lite vatten i taget tills du har fått önskad konsistens.
Lägg upp våfflorna med rödbetskräm, salladsmix, körsbärstomater, morot, avokado, tahinidressing och pumpakärnor.
Näringsinnehåll i kikärtsvåfflor per portion:
Energi: 456 kcal
Protein: 22,1 g
Fett: 25,1 g
Kolhydrat: 42 g
Kostfiber: 11,2 g