Kokosvatten

Kokosvatten är mycket populärt inom träningsvärlden och det finns det många goda anledningar till. Kokosvatten innehåller både B- och C-vitaminer samt mineraler som magnesium och kalium.

Kokosvatten

Därför ska du dricka kokosvatten

Kokosvatten kallas också för kokosjuice och är det allra hetaste i Hollywood. Här har åtskilliga kändisar fångats på bild på väg från svett­drypande hot yoga-pass med en kokosvatten i handen.

Och det är inte så underligt, kokosvatten innehåller lite fruktsocker som ger det en god smak, men i stort sett inget fett och därför ändå mycket få kalorier. Kokosnötens juice innehåller också B-vitaminer, lite C-vitamin, mine­raler som kalium, magnesium och fosfor samt elektrolyter som återupprättar vätskebalansen.

Kokosvatten är därför den perfekta drycken för dig som tränar i över en timme, då bara vatten inte riktigt räcker till.

Så använder du kokosvatten

Kokosvatten är helt naturligt – drick det som det är eller häll det i din smoothie. Kokosvatten är dock inte helt fritt från kalorier, som vatten, så drick det som ersättning för läsk, iste eller ett glas saft. Vattnet smakar bäst när det är iskallt.

Så framställs kokosvatten

Kokosvatten är den klara saften från omogna och gröna kokosnötter. Vattnet tappas av när nöten är 5–7 månader. I det här stadiet kan man dock inte använda kokosköttet.

Det ska du hålla koll på när du köper kokosvatten

Om du vill ha så lite kalorier som möjligt ska du välja de utan tillsats av andra fruktjuicer, choklad eller liknande.