Kokossocker

Även om kokossockret innehåller lika mycket kalorier som vanligt socker, så påverkar det inte vårt blodsocker lika kraftigt. Se här vad kokossocker är och hur du använder det.

Kokossocker

Så ska du använda kokossocker

Det är lika många kalorier i kokossocker som i vanligt socker, men kokossocker innehåller även lite mineraler som kalium, magnesium och järn. Så de kalorier du får från kokossocker är alltså inte helt tomma.

Har du diabetes kan det vara värt att tänka på att kokosocker – liksom honung – har ett lägre glykemiskt index än vanligt socker. Det innebär att ditt blodsocker inte skjuter i vädret på samma sätt när du äter kokosocker som när du äter vanligt vitt socker. Är du sund och frisk behöver du inte oroa dig över ditt blodsocker, då det är bra på att reglera sig självt.

Här kan du använda kokossocker

Kokossocker smakar lite mer karamelliserat än vanligt socker. Du kan använda det precis som du använder vanligt socker, till exempel i tårtor, desserter och konfekt.

Så är kokossockret framställt

Kokossocker är nektar från kokos­palmens blomma, som tappas av och kokas ihop.

Det ska du hålla koll på när du köper kokossocker

Kokossocker kan köpas i hälsokostbutiker eller online. Det kan vara klokt att jämföra priser eftersom det kan skilja rejält mellan olika butiker.

LÄS OCKSÅ: Kombuchate är supertrendigt, men är det nyttigt också?

Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background