Kokosmjöl
Kokosmjöl

Kokosmjöl

Kokosmjöl är inte vilken mjölsort som helst. Den innehåller bara hälften så många kalorier, och 15 gånger mer kostfiber än andra mjölsorter.

25 september 2015 av Irene Brøndum

Därför ska du använda kokosmjöl

Vilket mjöl! Till skillnad från annat mjöl innehåller det bara hälften så många kalorier, dubbelt så mycket protein och 15 gånger så mycket kostfibrer.

Det låga kolhydratinnehållet gör det lämpligt för de som följer LCHF-dieten.

Så använder du kokosmjöl

Kokosmjöl är dyrt, men också drygt. Du kan ersätta 25 procent av mjölet i vanliga recept med kokosmjöl. Fibrerna absorberar mycket vätska så ta extra vätska i degen.

Så tillverkas kokosmjöl

När oljan har pressats ut ur det vita kokosköttet torkas det till en mycket fiberrik massa som sedan mals mycket fint till ett mjölliknande pulver.

Det ska du hålla koll på när du köper kokosmjöl

Kolla att du faktiskt köper kokosmjöl och inte vanligt kokosmjöl (som egentligen borde heta riven kokos).

Det kan köpas i hälsokostbutiker och de mest välsorterade livsmedelsbutikerna.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar