Kokosmjöl
Kokosmjöl är inte vilken mjölsort som helst. Den innehåller bara hälften så många kalorier, och 15 gånger mer kostfiber än andra mjölsorter.
Kokosmjöl är inte vilken mjölsort som helst. Den innehåller bara hälften så många kalorier, och 15 gånger mer kostfiber än andra mjölsorter.
Vilket mjöl! Till skillnad från annat mjöl innehåller det bara hälften så många kalorier, dubbelt så mycket protein och 15 gånger så mycket kostfibrer.
Det låga kolhydratinnehållet gör det lämpligt för de som följer LCHF-dieten.
Kolla vår mjölguide, där vi tittar närmare på 14 mjöltyper.
Kokosmjöl är dyrt, men också drygt. Du kan ersätta 25 procent av mjölet i vanliga recept med kokosmjöl. Fibrerna absorberar mycket vätska så ta extra vätska i degen.
När oljan har pressats ut ur det vita kokosköttet torkas det till en mycket fiberrik massa som sedan mals mycket fint till ett mjölliknande pulver.
Kolla att du faktiskt köper kokosmjöl och inte vanligt kokosmjöl (som egentligen borde heta riven kokos).
Det kan köpas i hälsokostbutiker och de mest välsorterade livsmedelsbutikerna.