5 spännande mjölsorter utan gluten.

Glutenfritt mjöl - så använder du 5 olika sorter

Experimentera med nya mjölsorter utan gluten och baka spännande bröd och kakor.

3 november 2014 av I FORM

Glutenfritt mjöl - 5 sorter

1. Kikärtsmjöl

  • Är mycket rikt på protein och har en något nötaktig smak. Man måste vänja sig vid att mjölet är mer kornigt än vanligt vetemjöl, men det är inte något som gör brödet dåligt – tvärtom.

2. Bovetemjöl

  • Har en hög nivå av lysen, en aminosyra, och innehåller även mycket organiskt bundet kalcium, järn, kalium, magnesium, kisel och fluor.
  • Bovete innehåller inte gluten, är lättsmält och hämmar upptaget av kolesterol från kosten.
  • Har en något grynig konsistens.

3. Kastanjemjöl

  • Kastanjemjöl kan ge en lätt rökig smak till brödet.
  • Mjölet har en lätt sötaktig smak och innehåller kalium, A-vitamin och fiber.

4. Kokosfibermjöl

  • Kokosfibermjöl består av kokos. När färska kokosnötter kallpressas för att få fram olja, torkas kokosen och mals fint.
  • Därför kallas kokosfiber ofta också finmalet kokosmjöl.
  • Kokosfibermjöl innehåller endast lite kolhydrater och rikligt med kostfiber och smakar gott av kokos.

5. Mandelmjöl

  • Är finmalen mandel. Mandel är särskilt bra för personer med fett på magen.
  • De mår bäst av att få lite mer fett och mindre kolhydrater.
  • Mandelmjöl smakar sött och innehåller goda, hälsosamma fetter, E-vitamin och kalcium för hud och skelett.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar