Müslifrallor med torkad frukt

30 minuter
256 kcal

Frukostbullar med nötter och torkad frukt - helt utan gluten.

Perfekta till frukosten eller som ett litet förmiddagssnack.

Müslifrallor med torkad frukt

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ Paket jäst
  • ½ dl ljummet vatten
  • 16 g hela hasselnötter
  • 16 g hackade pekannötter
  • 11 g hackade torkade aprikoser
  • 11 g hackade torkade dadlar
  • ¼ dl frystorkade blåbär
  • ¼ dl kokosmjöl
  • ¼ dl linfrön
  • ½ dl bovetemjöl
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk muskot
  • ¼ tsk vaniljpulver
  • En nypa salt

Garnering:

  • Frystorkad rabarber och färska bär

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt nötter och torkad frukt.

  • Lägg sedan i övriga ingredienser i smeten och rör i ett par minuter.

  • Fördela i 9–12 muffinsformar, beroende på storleken på dem, och grädda i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.