Perfekta till frukosten eller som ett litet förmiddagssnack.

Müslifrallor med torkad frukt

Frukostbullar med nötter och torkad frukt - helt utan gluten.

3 november 2014 av I FORM-redaktionen

Müslifrallor med torkad frukt

9 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 20 minuter

Tid totalt: 30 minuter

INGREDIENSER

½ paket jäst

3 dl ljummet vatten

75 g hela hasselnötter

75 g hackade pekannötter

50 g hackade torkade aprikoser

50 g hackade torkade dadlar

1 dl frystorkade blåbär

1 dl kokosmjöl

1 dl linfrön

2 dl bovetemjöl

1 tsk kanel

¼ tsk muskot

¼ tsk vaniljpulver

En nypa salt

Garnering:

Frystorkad rabarber och färska bär

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt nötter och torkad frukt.
  • Lägg sedan i övriga ingredienser i smeten och rör i ett par minuter.
  • Fördela i 9–12 muffinsformar, beroende på storleken på dem, och grädda i ugnen i 175 grader i 15–20 minuter.

näringsinnehåll per person

Energi: 256 kcal

Protein: 5,4 g

Fett: 15,2 g

Kolhydrat: 26,5 g

Kostfiber: 4,4 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar