5 superbröd utan gluten

Vi har bakat fem olika sorters bröd – några sötare än de andra, men gemensamt för alla är att de både är glutenfria och supergoda!

Baka 5 goda bröd som är helt glutenfria.

Det "började" med dinkelmjöl och fortsatte med mandelmjöl. Och just nu är det ingen hejd på alla nya, nyttiga mjölsorter som bara väntar på att bli deg.

Varför utan gluten?

Gluten är ett protein som finns i spannmål som t ex vete, dinkel, råg och korn. På senare tid säljs det dock fler och fler glutenfria pro­dukter i Sverige. Många människor reagerar nämligen negativt på gluten. Magen blir uppblåst, de blir trötta och slöa och en del får problem med matsmältningen. Tål du inte gluten? Kolla symptomen här! Andra lider av glutenintolerans, celiaki, vilket innebär att gluten förstör slemhinnan i tarmen och därmed gör det omöjligt att smälta maten.

LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept

Du hittar våra läckra recept på glutenfritt bröd här under.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background