5 superbröd utan gluten
Vi har bakat fem olika sorters bröd – några sötare än de andra, men gemensamt för alla är att de både är glutenfria och supergoda!
Vi har bakat fem olika sorters bröd – några sötare än de andra, men gemensamt för alla är att de både är glutenfria och supergoda!
Det "började" med dinkelmjöl och fortsatte med mandelmjöl. Och just nu är det ingen hejd på alla nya, nyttiga mjölsorter som bara väntar på att bli deg.
Gluten är ett protein som finns i spannmål som t ex vete, dinkel, råg och korn. På senare tid säljs det dock fler och fler glutenfria produkter i Sverige. Många människor reagerar nämligen negativt på gluten. Magen blir uppblåst, de blir trötta och slöa och en del får problem med matsmältningen. Tål du inte gluten? Kolla symptomen här! Andra lider av glutenintolerans, celiaki, vilket innebär att gluten förstör slemhinnan i tarmen och därmed gör det omöjligt att smälta maten.
LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept