Glutenfria recept: Chiafrallor på mandelmjöl

2 timmar
258 kcal

Läckra bullar med chiafrön och sesam, helt glutenfria! Passar perfekt som mellanmål.

Baka läckra frallor med mandelmjöl.

Chiafrallor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ Paket jäst
  • ¾ dl ljummet vatten
  • ¼ dl chiafrön
  • ½ tsk salt
  • ¼ dl sesamfrön
  • ½ ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • 11 g hackade mandlar
  • 1 dl fullkornsrismjöl

Garnering:

  • Chiafrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan chiafrön och salt.

  • Låt blandningen stå i minst 1 timme och gärna över natten.

  • Tillsätt alla ingredienser utom fullkornsrismjölet och rör om.

  • Tillsätt fullkornsrismjöl, lite i taget, samtidigt som du rör om.

  • När degen håller ihop, men ändå är lite kletig, är den färdig.

  • Låt degen jäsa i 20 minuter på en ljummen plats.

  • Forma 9 bollar, strö över chiafrön och grädda i 175 grader i 20–25 minuter.

TIPS! Gör frallorna svarta med ätbart kolgranulat från danska ”sort of coal”. Använd en påse till en sats deg. Kan köpas på sortofcoal.dk.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background