Baka läckra frallor med mandelmjöl.

Glutenfria recept: Chiafrallor på mandelmjöl

Läckra bullar med chiafrön och sesam, helt glutenfria! Passar perfekt som mellanmål.

3 november 2014 av I FORM

Chiafrallor

9 st

½ paket jäst
4 dl ljummet vatten
1 dl chiafrön
2/3 tsk salt
½ dl sesamfrön
2 ägg
2 dl mandelmjöl
50 g hackade mandlar
5 dl fullkornsrismjöl
Garnering: Chiafrön

Chiafrön - Läs allt om de små hälsobomberna här >

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan chiafrön och salt.
  • Låt blandningen stå i minst 1 timme och gärna över natten.
  • Tillsätt alla ingredienser utom fullkornsrismjölet och rör om.
  • Tillsätt fullkornsrismjöl, lite i taget, samtidigt som du rör om.
  • När degen håller ihop, men ändå är lite kletig, är den färdig.
  • Låt degen jäsa i 20 minuter på en ljummen plats.
  • Forma 9 bollar, strö över chiafrön och grädda i 175 grader i 20–25 minuter.
  • TIPSGör frallorna svarta med ätbart kolgranulat från danska ”sort of coal”. Använd en påse till en sats deg. Kan köpas på sortofcoal.dk.

Tål du gluten? Kolla symptomen på glutenintolerans här.

Bröd utan mjöl?

Då kommer du att älska I FORMs läckra stenåldersbröd, morotskex, knäckebröd och fröbullar. Du hittar dem här

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar