Baka läckra frallor med mandelmjöl.

Glutenfria recept: Chiafrallor på mandelmjöl

Läckra bullar med chiafrön och sesam, helt glutenfria! Passar perfekt som mellanmål.

Chiafrallor

9 st

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Tid totalt: 2 timmar

INGREDIENSER

½ paket jäst

4 dl ljummet vatten

1 dl chiafrön

2/3 tsk salt

½ dl sesamfrön

2 ägg

2 dl mandelmjöl

50 g hackade mandlar

5 dl fullkornsrismjöl

Garnering:

Chiafrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan chiafrön och salt.
  • Låt blandningen stå i minst 1 timme och gärna över natten.
  • Tillsätt alla ingredienser utom fullkornsrismjölet och rör om.
  • Tillsätt fullkornsrismjöl, lite i taget, samtidigt som du rör om.
  • När degen håller ihop, men ändå är lite kletig, är den färdig.
  • Låt degen jäsa i 20 minuter på en ljummen plats.
  • Forma 9 bollar, strö över chiafrön och grädda i 175 grader i 20–25 minuter.
TIPS! Gör frallorna svarta med ätbart kolgranulat från danska ”sort of coal”. Använd en påse till en sats deg. Kan köpas på sortofcoal.dk.

näringsinnehåll per person

Energi: 258 kcal

Protein: 13 g

Fett: 9,3 g

Kolhydrat: 28,3 g

Kostfiber: 5,2 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar