Glutenfria recept: Chiafrallor på mandelmjöl

2 timmar
258 kcal

Läckra bullar med chiafrön och sesam, helt glutenfria! Passar perfekt som mellanmål.

Baka läckra frallor med mandelmjöl.

Chiafrallor

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 st

  • ¼ Paket jäst
  • ¾ dl ljummet vatten
  • ¼ dl chiafrön
  • ½ tsk salt
  • ¼ dl sesamfrön
  • ½ ägg
  • ½ dl mandelmjöl
  • 11 g hackade mandlar
  • 1 dl fullkornsrismjöl

Garnering:

  • Chiafrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet och tillsätt sedan chiafrön och salt.

  • Låt blandningen stå i minst 1 timme och gärna över natten.

  • Tillsätt alla ingredienser utom fullkornsrismjölet och rör om.

  • Tillsätt fullkornsrismjöl, lite i taget, samtidigt som du rör om.

  • När degen håller ihop, men ändå är lite kletig, är den färdig.

  • Låt degen jäsa i 20 minuter på en ljummen plats.

  • Forma 9 bollar, strö över chiafrön och grädda i 175 grader i 20–25 minuter.

TIPS! Gör frallorna svarta med ätbart kolgranulat från danska ”sort of coal”. Använd en påse till en sats deg. Kan köpas på sortofcoal.dk.