Recept: Pumpabröd

1,5 timme
113 kcal

Glutenfritt bröd med pumpakärnor gjort på kikärts- och quinoamjöl som passar perfekt som matbröd.

Pumpabröd med kikärts- och quinoamjöl.

Pumpabröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bröd/18 skivor

  • 8 dl ljummet vatten
  • 1 Paket jäst
  • 4 ägg
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 4 tsk agavesirap
  • 6 msk FiberFin (glutenfritt och fiberrikt, majsbaserat mjöl)
  • 3 tsk salt
  • 200 g pumpafrön
  • 2 tsk mald koriander
  • 240 g kikärtsmjöl
  • 350 g fullkornsrismjöl
  • 400 g quinoamjöl

Garnering

  • 2 ägg till pensling
  • Pumpafrön

Gör så här

  • Blanda sirap, vatten, jäst, ägg, olja och agave.

  • Lägg i FiberFin, salt, pumpafrön och koriander och rör om. Lägg sedan i de olika mjölsorterna, lite i taget.

  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Forma degen till en limpa – fukta fingrarna med vatten så att det är lättare att forma den kladdiga degen.

  • Pensla med ägg och strö över pumpafrön.

  • Grädda i 175 grader, i 20–30 minuter.

  • Låt svalna innan du skär upp.