Pumpabröd med kikärts- och quinoamjöl.

Recept: Pumpabröd

Glutenfritt bröd med pumpakärnor gjort på kikärts- och quinoamjöl som passar perfekt som matbröd.

3 november 2014 av I FORM-redaktionen

Pumpabröd

1 bröd/18 skivor

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 15 minuter

Tillagningstid: 30 minuter

Tid totalt: 1,5 timme - Jäsning: 45

INGREDIENSER

4 dl ljummet vatten

½ paket jäst

2 ägg

1 msk kallpressad olivolja

2 tsk agavesirap

3 msk FiberFin (glutenfritt och fiberrikt, majsbaserat mjöl)

1½ tsk salt

100 g pumpafrön

1 tsk mald koriander

120 g kikärtsmjöl

175 g fullkornsrismjöl

200 g quinoamjöl

Garnering

1 ägg till pensling

Pumpafrön

Gör så här

  • Blanda sirap, vatten, jäst, ägg, olja och agave.
  • Lägg i FiberFin, salt, pumpafrön och koriander och rör om. Lägg sedan i de olika mjölsorterna, lite i taget.
  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Forma degen till en limpa – fukta fingrarna med vatten så att det är lättare att forma den kladdiga degen.
  • Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
  • Grädda i 175 grader, i 20–30 minuter.
  • Låt svalna innan du skär upp.

näringsinnehåll per person

Energi: 113 kcal

Protein: 6,3 g

Fett: 5,8 g

Kolhydrat: 31,5 g

Kostfiber: 3,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar