Pumpabröd med kikärts- och quinoamjöl.

Recept: Pumpabröd

Glutenfritt bröd med pumpakärnor gjort på kikärts- och quinoamjöl som passar perfekt som matbröd.

3 november 2014 av I FORM

Pumpabröd

1 bröd/18 skivor

4 dl ljummet vatten
½ paket jäst
2 ägg
1 msk kallpressad olivolja
2 tsk agavesirap
3 msk FiberFin (glutenfritt och fiberrikt, majsbaserat mjöl)
1½ tsk salt
100 g pumpafrön
1 tsk mald koriander
120 g kikärtsmjöl
175 g fullkornsrismjöl
200 g quinoamjöl
Garnering: 1 ägg till pensling
Pumpafrön


Gör så här

  • Blanda sirap, vatten, jäst, ägg, olja och agave.
  • Lägg i FiberFin, salt, pumpafrön och koriander och rör om. Lägg sedan i de olika mjölsorterna, lite i taget.
  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Forma degen till en limpa – fukta fingrarna med vatten så att det är lättare att forma den kladdiga degen.
  • Pensla med ägg och strö över pumpafrön.
  • Grädda i 175 grader, i 20–30 minuter.
  • Låt svalna innan du skär upp.


Bröd utan mjöl?


Då kommer du att älska I FORMs läckra stenåldersbröd, morotskex, knäckebröd och fröbullar.Find dem her_SV

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar