Recept: Pumpabröd

1,5 timme
113 kcal

Glutenfritt bröd med pumpakärnor gjort på kikärts- och quinoamjöl som passar perfekt som matbröd.

Pumpabröd med kikärts- och quinoamjöl.

Pumpabröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bröd/18 skivor

  • 8 dl ljummet vatten
  • 1 Paket jäst
  • 4 ägg
  • 2 msk kallpressad olivolja
  • 4 tsk agavesirap
  • 6 msk FiberFin (glutenfritt och fiberrikt, majsbaserat mjöl)
  • 3 tsk salt
  • 200 g pumpafrön
  • 2 tsk mald koriander
  • 240 g kikärtsmjöl
  • 350 g fullkornsrismjöl
  • 400 g quinoamjöl

Garnering

  • 2 ägg till pensling
  • Pumpafrön

Gör så här

  • Blanda sirap, vatten, jäst, ägg, olja och agave.

  • Lägg i FiberFin, salt, pumpafrön och koriander och rör om. Lägg sedan i de olika mjölsorterna, lite i taget.

  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Forma degen till en limpa – fukta fingrarna med vatten så att det är lättare att forma den kladdiga degen.

  • Pensla med ägg och strö över pumpafrön.

  • Grädda i 175 grader, i 20–30 minuter.

  • Låt svalna innan du skär upp.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background