Helt glutenfritt rågbröd med kastanjemjöl och mandlar.

Kastanjebröd med mandlar

Ett saftigt och gott rågbröd med kastanjemjöl och mandla - perfekt till lunchen!

Kastanjebröd

1 bröd/25 skivor

TIDSÅTGÅNG

Förberedelsetid: 10 minuter

Tillagningstid: 45 minuter

Tid totalt: 100 minuter - Jästtid: 45 minuter

INGREDIENSER

½ l ljummet vatten

½ paket jäst

1 tsk salt

1½ dl mandlar

1 dl solrosfrön

2 dl linfrön

2 msk FiberFin/FiberHusk

200 g kastanjemjöl

175 g sesammjöl

Garnering:

Linfrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet.
  • Tillsätt salt, mandel, solrosfrön och linfrön och rör om.
  • Tillsätt de resterande ingredienserna i smeten och rör om i ett par minuter, så att mjölet rörs ut ordentligt.
  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Placera degen i en liten brödform smord med olja, strö över linfrön och grädda brödet i 35–45 minuter i ugnen i 175 grader.
  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna innan du äter det.
  • Kan frysas.

LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept

näringsinnehåll per person

Energi: 113 kcal

Protein: 6,3 g

Fett: 5,8 g

Kolhydrat: 31,5 g

Kostfiber: 3,3 g

Nå ditt mål 2020

Kanske är du intresserad av ...

Vilken är din favoritfrukt?

I FORM tipsar