Kastanjebröd med mandlar

100 minuter
113 kcal

Ett saftigt och gott rågbröd med kastanjemjöl och mandla - perfekt till lunchen!

Helt glutenfritt rågbröd med kastanjemjöl och mandlar.

Kastanjebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bröd/25 skivor

  • 1 l ljummet vatten
  • 1 Paket jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 dl mandlar
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl linfrön
  • 4 msk FiberFin/FiberHusk
  • 400 g kastanjemjöl
  • 350 g sesammjöl

Garnering:

  • Linfrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet.

  • Tillsätt salt, mandel, solrosfrön och linfrön och rör om.

  • Tillsätt de resterande ingredienserna i smeten och rör om i ett par minuter, så att mjölet rörs ut ordentligt.

  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Placera degen i en liten brödform smord med olja, strö över linfrön och grädda brödet i 35–45 minuter i ugnen i 175 grader.

  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna innan du äter det.

  • Kan frysas.

LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background