Helt glutenfritt rågbröd med kastanjemjöl och mandlar.

Kastanjebröd med mandlar

Ett saftigt och gott rågbröd med kastanjemjöl och mandla - perfekt till lunchen!

3 november 2014 av I FORM

Kastanjebröd

1 bröd/25 skivor

½ l ljummet vatten
½ paket jäst
1 tsk salt
1½ dl mandlar
1 dl solrosfrön
2 dl linfrön
2 msk FiberFin/FiberHusk
200 g kastanjemjöl
175 g sesammjöl
Garnering: Linfrön


Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet.
  • Tillsätt salt, mandel, solrosfrön och linfrön och rör om.
  • Tillsätt de resterande ingredienserna i smeten och rör om i ett par minuter, så att mjölet rörs ut ordentligt.
  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Placera degen i en liten brödform smord med olja, strö över linfrön och grädda brödet i 35–45 minuter i ugnen i 175 grader.
  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna innan du äter det.
  • Kan frysas.


Bröd utan mjöl?


Då kommer du att älska I FORMs läckra stenåldersbröd, morotskex, knäckebröd och fröbullar. Find dem her_SV

Nå ditt mål 2018!

Kanske är du intresserad av ...

I FORM tipsar