Kastanjebröd med mandlar

100 minuter
113 kcal

Ett saftigt och gott rågbröd med kastanjemjöl och mandla - perfekt till lunchen!

Helt glutenfritt rågbröd med kastanjemjöl och mandlar.

Kastanjebröd

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 bröd/25 skivor

  • 1 l ljummet vatten
  • 1 Paket jäst
  • 2 tsk salt
  • 3 dl mandlar
  • 2 dl solrosfrön
  • 4 dl linfrön
  • 4 msk FiberFin/FiberHusk
  • 400 g kastanjemjöl
  • 350 g sesammjöl

Garnering:

  • Linfrön

Gör så här

  • Rör ut jästen i vattnet.

  • Tillsätt salt, mandel, solrosfrön och linfrön och rör om.

  • Tillsätt de resterande ingredienserna i smeten och rör om i ett par minuter, så att mjölet rörs ut ordentligt.

  • Låt degen jäsa i minst 45 minuter. Placera degen i en liten brödform smord med olja, strö över linfrön och grädda brödet i 35–45 minuter i ugnen i 175 grader.

  • Ta ut brödet ur formen och låt det svalna innan du äter det.

  • Kan frysas.

LÄS OCKSÅ: Stenåldersbröd - bröd utan mjöl - recept