Så löser du 6 vanliga magproblem

Vi diskuterar utan vidare sjukdomar och sex vid middagsbordet, men vår matsmältning är ett så stort tabu att vi knappt ens vill tala med läkare om den. I FORM hjälper dig att hitta lösningar på de vanligaste magproblemen.

Kvinna ligger i sängen och tar sig för magen.

6 vanliga magproblem och deras lösningar

Magproblem har tyvärr blivit en folk­sjukdom och hälften av oss lider återkommande av upp­blåst mage, smärtor, diarré, förstoppning eller gaser. Mer än var tredje kvinna har dagligen problem med magen.

Så blir du av med svullen mage

Ändå är det bara förhållandevis få läkarbesök som handlar om just mag­problem. Och inte utan anledning. Studier visar nämligen att vi hellre pratar om huvudvärk och dåliga knän än trassel med matsmältningen.

Icke desto mindre är det viktigt att ta itu med magproblemen. För det första kan ont i magen i sällsynta fall bero på något allvarligt, som till exempel tarm­cancer, och för det andra kan du helt i onödan förstöra din livskvalitet om du ignorerar problemen istället för att göra något åt dem.

Har du problem med magen? Här är 3 vanliga symptom

  1. Du har en mycket blek/vitaktig avföring. Det kan vara ett tecken på att gallgångarna är blockerade, t ex av gallstenar – eller att du äter mycket fet mat.
  2. Du har minst tre lösa avföringar om dagen. Det kan vara kroppens sätt att göra sig av med något oönskat, som bakterier från en resa, och är ett tecken på diarré.
  3. Du går på toaletten mindre än två gånger i veckan. Det här är ett tydligt tecken på förstoppning.

I nedanstående artiklar hittar du 6 vanliga magproblem och 6 motsvarande lösningar.

Bli hälsosam och stark med I FORM!

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.

På vår sajt och i vår app får du bl a:

  • Över 100 videoträningar på 5 till 40 min.
  • Nybörjarvänliga löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Vill du veta mer om I FORM digital? Kolla här!


Newsletter background