Pannkaka med spenat och kryddig kyckling

30 minuter
589 kcal

Gör dina egna nyttiga matpannkakor med ägg, havregryn och spenat. Här har vi fyllt dem med kyckling, men de skulle också vara goda med t ex lax.

Matpannkaka med spenat

MATPANNKAKA MED SPENAT – Gör en stor sats när du ändå är igång. Pannkakorna kan frysas in.

© wichmann+bendtsen

Pannkaka med spenat och kryddig kyckling

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 ägg
  • 50 g tinat fryst spenat
  • 1 dl mjölk
  • 1 dl havregryn
  • ½ tsk havssalt
  • 1 tsk olja till stekning

Fyllning:

  • 1 kycklingfilé
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 2 tsk paprika
  • ½ tsk chilipulver
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 1 avokado
  • 200 g lila spetskål
  • 200 g små tomater
  • 3 msk pesto
  • 200 g morötter

Så här gör du

  • Vänd kycklingen i olja och kryddor. Lägg i en ugnsfast form, täck med folie och baka i 25 minuter.
  • Blanda alla ingredienser till pannkakorna. Grädda två pannkakor i en het panna med lite fett 2-3 min på varje sida.
  • Skär avokado, kål och tomater i små bitar och plocka isär den varma kycklingen. Använd 2 gafflar om det behövs.
  • Fördela fyllningen på pannkakorna. Toppa med pesto och servera med morötter skurna i stavar.

TIPS Du kan smaksätta pannkakssmeten med vitlök eller kummin.

TIPS Om du vill att dina pannkakor ska vara glutenfria kan du använda majsmjöl eller bovetemjöl.

TIPS Kyckling kan varieras med lax eller köttfärssås som blivit över. Båda passar utmärkt till spenatpannkakor.

TIPS Om du är sugen på våfflor kan du också använda smeten i ditt våffeljärn.

TIPS Spara tid genom att mixa pannkakssmeten med en stavmixer. Den är något lättare att rengöra.

TIPS Om du inte gillar pesto kan du använda sweet chilisås istället.