Hemgjord turkisk pitakebab

Vi kan nästan höra syrsorna. Häng med söderut med det här snabba och enkla receptet på kebab i pitabröd.

pita kebab

Hemgjord turkisk pitakebab

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 150 g entrecote
  • 2 fullkornspitabröd

Marinad

  • ½ fett vitlöksklyfta
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • ½ tsk spiskummin
  • ½ tsk koriander
  • ½ tsk sött paprikapulver
  • ¼ tsk rökt paprikapulver
  • ¼ tsk kanel
  • ¼ tsk chiliflagor
  • havssalt
  • svartpeppar

Fyllning

  • ½ morot
  • 75 g kål
  • ¼ gurka
  • 50 g körsbärstomater
  • 2 msk syltad rödlök
  • ½ näve bredbladig persilja

Dressing

  • ½ fett vitlöksklyfta
  • 1 dl cremefraiche, 13 %
  • ¼ dl vatten
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk äppelcidervinäger
  • ½ tsk akaciahonung eller socker
  • ¼ tsk spiskummin
  • ¼ tsk koriander
  • havssalt
  • svartpeppar

Gör så här

  • Pressa vitlök och vispa ihop med de övriga ingredienserna till marinaden.
  • Skär köttet i tunna skivor och vänd i marinaden. Låt köttet vila i kylen medan du förbereder resten.
  • Riv moroten och skär kål, gurka och tomat i små bitar.
  • Vispa ihop pressad vitlök med de övriga ingredienserna till dressingen och värm pitabröden i ugnen.
  • Stek köttet på hög värme. Det ska bara brynas.
  • Fyll pitabröden med kebab, grönsaker, syltad rödlök, persilja och 2 msk dressing per pitabröd.

TIPS
Hitta ett recept på hemgjord, syltad rödlök här