Tacos med sallad på majs, kyckling och avokado

30 minuter
537 kcal

Skäm bort dig själv med en varm favorit från det latinamerikanska köket. Tacos med majs, kyckling och avokado – lätt och gott!

Tacos med sallad på majs, kyckling och avokado

FYLL DINA TACOS MED GODSAKER – för en hejdundrande middag!

© wichmann+bendtsen

Tacos med sallad på majs, kyckling och avokado

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • ½ msk extra virgin olivolja
  • 1 kycklingfiléer
  • ½ färsk jalapeno
  • ½ rödlök
  • ½ avokado
  • ½ knippa koriander
  • 37 g grönkål
  • ½ fett vitlök
  • 100 g majs
  • 37 g fetaost
  • 1½ msk skyr
  • 1 msk majonäs
  • ½ lime, saften
  • ½ tsk paprika
  • ½ tsk mald chili
  • Salt och peppar
  • 6 små majstortilla

Så gör du

  • Lägg olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den är genomstekt. Använd två gafflar för att strimla köttet.
  • Hacka chili, rödlök, avokado, koriander, grönkål och vitlök fint. Rör ihop med majs, smulad fetaost, skyr, majonäs, limesaft och kryddor.
  • Vänd kycklingstrimlorna i blandningen.
  • Värm majstortillabrödet på en stekpanna vid låg värme i en halv minut på varje sida.
  • Servera kycklingsalladen i de små ljumna tortillabröden.

TIPS! Ersätt ev tortillabrödet med spetskålsblad om du vill spara in på kalorierna.

TIPS! Du kan använda creme fraiche som ersättning för skyr. Det får dock kaloriinnehållet att stiga lite.