Nötfärs med vitkål och morötter

40 minuter
327 kcal

Vill du att barnen ska äta kål, så är det här receptet perfekt. Grönsakerna blir härligt söta och köttet och kryddorna får allt att glida ner.

Nötkött med vitkål

NÖTKÖTT MED VITKÅL – Du kan äta rätten som den är eller servera med ris, grovt bröd eller tomatsallad.

© wichmann+bendtsen

Nötfärs med vitkål och morötter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 1 liten gul lök
  • 2 msk extra virgin olivolja
  • 125 g nötfärs
  • 1 tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 200 g morot
  • 400 g vitkål
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 tsk paprika
  • ½ buljongtärning
  • 1½ dl kokande vatten

Så gör du

  • Värm ugnen till 180 grader.
  • Hacka löken fint. Stek det i oljan i ett par min.
  • Tillsätt kött. Bryn ordentligt och salta och peppra.
  • Riv morötterna och skär spetskålen fint. Lägg i stekpannan tillsammans med kryddor.
  • När blandningen har fallit isär lite, lös upp buljongtärningen i vattnet och häll i stekpannan. Vänd runt.
  • Lägg allt i en ugnsfast form. Täck med aluminiumfolie och baka i ugnen 20 min. Servera.

TIPS! Nötfärs bör genomstekas. Börja med att bryna den ordentligt – mycket av smaken sitter nämligen i stekningen.

TIPS! Använd dina sinnen när du köper kött. Färsen ska vara rosa till färgen – inte grå- eller brunaktig.