130
g
Tipo 00-mjöl, alternativt manitoba cream-mjöl
1
tsk
havssalt
Tomatsås:
½
burk
krossade tomater
1
näve
färsk basilika
½
tsk
socker
½
tsk
havssalt
Svartpeppar, nymalen
Topping
50
g
mozzarella
Färsk basilika
Sallad:
100
g
färska bönor
100
g
körsbärstomater
100
g
sallad
Så gör du:
Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olja och mjöl och knåda degen i 5 min. Knåda in salt i degen och lägg den i en skål. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
Mixa krossade tomater, basilika, socker, salt och peppar.
Skjut in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
Forma degen till en tunn, rund pizzabotten. Gör en liten upphöjning längst kanten och lägg bottnen på ett bakplåtspapper.
Fördela tomatsås och färskriven ost på botten och lägg på den varma plåten. Baka pizzan i 12 min.
Ge bönorna 1-2 min i kokande vatten och skölj i kallt vatten. Häll av och vänd i en skål med halverade tomater och rivna salladsblad.
Servera pizzan med lite färsk basilika på toppen och sallad vid sidan av.
TIPS Du kan också göra degen dagen före och förvara i kylskåpet över natten. Använd i så fall bara 5 g jäst.