Fullkornspizza margherita med färsk sallad

2 timmar
594 kcal

Vem älskar inte pizza? Vi har gett den klassiska margheritan en nyttig tvist.

Fullkornspizza margherita med färsk sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/ 8 bitar

Deg

  • 10 g jäst
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 80 g grahamsmjöl
  • 130 g Tipo 00-mjöl, alternativt manitoba cream-mjöl
  • 1 tsk havssalt

Tomatsås:

  • ½ burk krossade tomater
  • 1 näve färsk basilika
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping

  • 50 g mozzarella
  • Färsk basilika

Sallad:

  • 100 g färska bönor
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g sallad

Så gör du:

  • Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olja och mjöl och knåda degen i 5 min. Knåda in salt i degen och lägg den i en skål. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
  • Mixa krossade tomater, basilika, socker, salt och peppar.
  • Skjut in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
  • Forma degen till en tunn, rund pizzabotten. Gör en liten upphöjning längst kanten och lägg bottnen på ett bakplåtspapper.
  • Fördela tomatsås och färskriven ost på botten och lägg på den varma plåten. Baka pizzan i 12 min.
  • Ge bönorna 1-2 min i kokande vatten och skölj i kallt vatten. Häll av och vänd i en skål med halverade tomater och rivna salladsblad.
  • Servera pizzan med lite färsk basilika på toppen och sallad vid sidan av.

TIPS Du kan också göra degen dagen före och förvara i kylskåpet över natten. Använd i så fall bara 5 g jäst.