Fullkornspizza margherita med färsk sallad

2 timmar
594 kcal

Vem älskar inte pizza? Vi har gett den klassiska margheritan en nyttig tvist.

Fullkornspizza margherita med färsk sallad

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer/ 8 bitar

Deg

  • 10 g jäst
  • 1½ dl vatten
  • 1 msk extra virgin olivolja
  • 80 g grahamsmjöl
  • 130 g Tipo 00-mjöl, alternativt manitoba cream-mjöl
  • 1 tsk havssalt

Tomatsås:

  • ½ burk krossade tomater
  • 1 näve färsk basilika
  • ½ tsk socker
  • ½ tsk havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Topping

  • 50 g mozzarella
  • Färsk basilika

Sallad:

  • 100 g färska bönor
  • 100 g körsbärstomater
  • 100 g sallad

Så gör du:

  • Lös upp jästen i vatten. Tillsätt olja och mjöl och knåda degen i 5 min. Knåda in salt i degen och lägg den i en skål. Låt jäsa under bakduk i 1½ timme.
  • Mixa krossade tomater, basilika, socker, salt och peppar.
  • Skjut in en plåt i ugnen och sätt ugnen på 250 grader.
  • Forma degen till en tunn, rund pizzabotten. Gör en liten upphöjning längst kanten och lägg bottnen på ett bakplåtspapper.
  • Fördela tomatsås och färskriven ost på botten och lägg på den varma plåten. Baka pizzan i 12 min.
  • Ge bönorna 1-2 min i kokande vatten och skölj i kallt vatten. Häll av och vänd i en skål med halverade tomater och rivna salladsblad.
  • Servera pizzan med lite färsk basilika på toppen och sallad vid sidan av.

TIPS Du kan också göra degen dagen före och förvara i kylskåpet över natten. Använd i så fall bara 5 g jäst.


Nu har det blivit lättare att leva sunt!

I FORMs viktigaste uppdrag är att göra hälsa lättillgängligt. Därför har vi skapat ett nytt träningsuniversum, där du får kunskapen och verktygen som motiverar dig att leva sunt, året runt.
Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny
  • Spara ditt favoritinnehåll – och hitta det lätt igen

Just nu: Testa 30 dagar utan kostnad


Newsletter background