OnlineträningVeckomenynReceptMät din runda
Sök
Min sida
Logga in
    OnlineträningVeckomenynReceptMät din runda
Stäng
Logga in
Till startsidan
    • MÄT DIN RUNDA
    • Rita din runda
    • Mina rundor
    • TRÄNING
    • Alla träningsprogram
    • Onlineträning
    • Fit på et kick-program
    • Övningar
    • Styrketräning
    • Yoga
    • Skador
    • Träningskläder och -utrustning
    • Coopertest - mät din kondition
    • Löpning
    • Gång
    • Löpprogram
    • Springa 5 km
    • Springa en mil
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervallträning
    • RECEPT
    • Menyer
    • Middag
    • Lunch
    • Frukost
    • Bröd
    • Sallad
    • Kakor
    • Pannkakor
    • Dessert
    • Nyttiga snacks
    • Smoothie
    • Juice-recept
    • Vegetarisk mat
    • Räkna om gram till dl
    • HÄLSOSAM KOST
    • Kostråd
    • Träningskost
    • Nyttiga råvaror
    • VIKT
    • Viktminskningskur
    • Kostplan
    • Tips för att gå ner i vikt
    • Platt mage
    • Kaloriförbränning
    • BMI-räknare
    • Kaloriräknare
    • Räkna ut din förbränning
    • HÄLSA
    • Förebyggande
    • Hjärta
    • Cancer
    • Stress
    • Sömn
    • Sund mage
    • Psykologi
    • Sex
    • Meditation
    • Skönhet och vård
  • Prenumeration
  • Bonusshop
  • Om I FORM
  • Tjuvtitta i magasinet
  • Kundtjänst
  • Annonsering
  • Min information
  • Mina sparade artiklar
  • Logga ut
Nyttiga recept
Menyer
Veckomenyn

Veckomenyn

Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök
Vecka 7

En vecka med sting

Det är nog inte många som skulle säga att lök är deras favoritgrönsak. Men tänk på hur tråkigt det vore om det inte fanns lök för att sätta krydda på maten. I veckans meny ger vi därför löken utrymme, både gul lök, rödlök, mild schalottenlök, karaktäristisk vitlök och fin vårlök.

Lök kan få ögonen att rinna och händerna att stinka, men i mat är löken helt unik. Både som rå och vass och som tillagad, mjuk och söt.

På måndag ger vi dig syltad rödlök i en god sallad med kyckling, matvete, blomkål och fetaost och dagen efter serverar vi både gul lök, rödlök och vitlök i en klassisk fransk soppa med ostbröd på toppen.

På onsdag är det kycklingbiffar på menyn med en god vitlöksdressing till en sallad med quinoa och ugnsbakade morötter. På torsdag får du rå rödlök i en mättande sallad med gröna bönor, och veckan avslutas med den italienska favoriten spaghetti carbonara. Här i en lite nyttigare version med kalkonbacon och vårlök.

På söndag serverar vi fika, testa vårt lite nyttigare fikabröd. Smakliga måltider!

Måndag
Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök
Middag

Sallad med matvete, kyckling och syltad rödlök

Vi ger dig ett gott och snabbt recept för de dagar du måste jonglera med barn och jobb, eller bara hellre vill spendera tiden på något annat än att röra i grytorna. Testa den här goda salladen med kyckling!

604 kcal
30 minuter
Tisdag
Skål med löksoppa
Middag

Löksoppa med ostbröd

På bara 30 minuter kan du laga och servera en läcker löksoppa ... Och de flesta av ingredienserna har du säkert redan hemma – annars kostar de inte mycket att köpa.

434 kcal
30 minuter
Onsdag
Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad
Middag

Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad

Servera goda kycklingbiffar med en nyttigt morot-quinoa-sallad – en mättande och god middag. Smaklig måltid!

589 kcal
30 minuter
Torsdag
Blomkålssallad med varmrökt lax
Middag

Blomkålssallad med varmrökt lax

Ingen går hungrig från bordet med denna läckra och matiga sallad med varmrökt lax, blomkål, quinoa och bönor.

584 kcal
30 minuter
Fredag
Spaghetti carbonara med tomatsallad
Middag

Spaghetti carbonara med tomatsallad

Vi har uppdaterat allas favoritpastarätt så den har blivit lite nyttigare, men fortfarande smakar suveränt. Smaklig måltid!

594 kcal
30 minuter
Gott till helgen
Fikabröd
Kakor

Världens bästa (nästan nyttiga) fikabröd

Det här fikabrödet med bärsmak bara måste du testa! Psst... du får gärna dela receptet.

194 kcal
2 timmar
Lök

Veckans tips

6 fakta om lök

  1. Förvara löken torrt och långt från andra matvaror, aldrig i en plastpåse och gärna vid 6-10 grader.

  2. Lägg din lök i ljummet vatten innan du ska skära den, så lossnar skalet lite och det blir lättare att skala löken.

  3. Är din lök för skarp i smaken kan du också lägga den i vatten innan du skär den – det ger en mildare smak.

  4. Använd en vass kniv. Ju mer du trycker och sågar med en slö kniv, desto mer av det ämne som får dig att gråta frigörs från löken.

  5. Skär löken från toppen till botten om du vill bevara strukturen, då blir lökskivorna mer hållbara.

  6. Om löken börjar gro kan du använda de gröna topparna på samma sätt som du använder gräslök.

Foodplan concepts background

I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten

Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.

Max 30 min tillagningstid
Max 650 kcal per måltid
Fisk eller skaldjur 1 gång i veckan
Vegetarisk måltid 1 gång i veckan
Nyttiga råvaror
Läs mer
    Utgivare
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Ansvarig utgivare: Magnus Bergsten
    • Kundtjänst
    • Telefon: 08-555 454 05
    Följ oss
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Nyhetsbrev
    • I FORM Resor
    Om I FORM
    • Prenumeration
    • I FORMs app
    • Erbjudande-shop
    • Om I FORM
    • FAQ
    • Wype - digital tidning
    • Annonsering
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolicy
    • Personuppgiftspolicy
    • Juridisk information