Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Sök
Min sida
    Onlineträning Veckomenyn Recept Mät din runda
Stäng
Till startsidan
    • MÄT DIN RUNDA
    • Rita din runda
    • Mina rundor
    • TRÄNING
    • Alla träningsprogram
    • Onlineträning
    • Fit på et kick-program
    • Övningar
    • Styrketräning
    • Yoga
    • Skador
    • Träningskläder och -utrustning
    • Coopertest - mät din kondition
    • Löpning
    • Gång
    • Löpprogram
    • Springa 5 km
    • Springa en mil
    • Halvmarathon
    • Marathon
    • Intervallträning
    • RECEPT
    • Menyer
    • Middag
    • Lunch
    • Frukost
    • Bröd
    • Sallad
    • Kakor
    • Pannkakor
    • Dessert
    • Nyttiga snacks
    • Smoothie
    • Juice-recept
    • Vegetarisk mat
    • Räkna om gram till dl
    • HÄLSOSAM KOST
    • Kostråd
    • Nyttiga råvaror
    • Träningskost
    • Räkna ut: Hur mycket protein per dag?
    • VIKT
    • Viktminskningskur
    • Kostplan
    • Tips för att gå ner i vikt
    • Platt mage
    • Kaloriförbränning
    • BMI-räknare
    • Kaloriräknare
    • Räkna ut din förbränning
    • HÄLSA
    • Förebyggande
    • Hjärta
    • Cancer
    • Stress
    • Sömn
    • Sund mage
    • Psykologi
    • Sex
    • Graviditet
    • Meditation
    • Skönhet och vård
  • Prenumeration
  • Bonusshop
  • Om I FORM
  • Tjuvtitta i magasinet
  • Kundtjänst
  • Annonsering
  • Min information
  • Mina sparade artiklar
  • Logga ut
Nyttiga recept
Menyer
Veckomenyn

Veckomenyn

Fläskfilégryta med ris och broccoli
Vecka 6

Den mest mångsidiga löken genom tiderna

Det är nog få som skulle nämna den som sin favoritgrönsak. Men tänk bara på hur tråkig mycket mat skulle vara om det inte fanns lök för att sätta lite guldkant på tillvaron. I veckans meny hyllar vi kökets vardagshjältar i alla former och storlekar: den vanliga gula löken, den vackra rödlöken, den milda schalottenlöken, den lilla vassa vitlöken och den delikata salladslöken.

De får ögonen att tåras och händerna att lukta illa, men i mat har lök en unik smak – både rå och skarp, och tillagad, mjuk och söt.

Vi börjar med en riktig vinterklassiker: oxfilégryta, där löken ger en fantastisk smak till såsen. Nästa dag får du vanlig lök, rödlök och vitlök i en klassisk fransk löksoppa med ostbröd på toppen.

På onsdag står kycklingköttbullar på menyn med en utsökt vitlöksdressing till en sallad med quinoa och ugnsbakade morötter.

På torsdag är det rå rödlök i en matig sallad med gröna bönor och veckan avrundas med den italienska favoriten Spaghetti carbonara – här i en lite nyttigare version med kalkonbacon och salladslök.

På helgen kan du fortsätta i italiensk stil med en smarrig potatispizza med pesto och picklad rödlök.

Löken finns att köpa färdig i burk, men annars kan du prova vårt enkla recept på picklad rödlök.

Smakliga måltider!

Måndag
Fläskfilégryta med ris och broccoli
Middag

Världens bästa fläskfilégryta med ris och broccoli

Vi har uppgraderat vinterklassikern fläskfilégryta och fyllt den med goda grönsaker som broccoli och morötter.

637 kcal
30 minuter
Tisdag
Skål med löksoppa
Middag

Löksoppa med ostbröd

På bara 30 minuter kan du laga och servera en läcker löksoppa ... Och de flesta av ingredienserna har du säkert redan hemma – annars kostar de inte mycket att köpa.

434 kcal
30 minuter
Onsdag
Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad
Middag

Kycklingbiffar med morot-quinoa-sallad

Servera goda kycklingbiffar med en nyttigt morot-quinoa-sallad – en mättande och god middag. Smaklig måltid!

589 kcal
30 minuter
Torsdag
Blomkålssallad med varmrökt lax
Middag

Blomkålssallad med varmrökt lax

Ingen går hungrig från bordet med denna läckra och matiga sallad med varmrökt lax, blomkål, quinoa och bönor.

584 kcal
30 minuter
Fredag
Spaghetti carbonara med tomatsallad
Middag

Spaghetti carbonara med tomatsallad

Vi har uppdaterat allas favoritpastarätt så den har blivit lite nyttigare, men fortfarande smakar suveränt. Smaklig måltid!

594 kcal
30 minuter
Gott till helgen
Fikabröd
Kakor

Världens bästa (nästan nyttiga) fikabröd

Det här fikabrödet med bärsmak bara måste du testa! Psst... du får gärna dela receptet.

194 kcal
2 timmar
Lök

Veckans tips

6 vassa tips om lök

  1. Förvara lök torrt och långt från andra livsmedel, aldrig i en plastpåse och helst i 6-10°C.

  2. Blötlägg löken i ljummet vatten innan du skär den, så att skalet lossnar lite och du lätt kan skala av det.

  3. Om din lök är för skarp i smaken kan du också blötlägga den i vatten innan du skär den – då får den en mildare smak.

  4. Använd en vass kniv. Ju mer du klämmer och trycker med en slö kniv, desto mer av de gaser som får dig att gråta kommer att frigöras.

  5. Skär löken längs med lagren om den ska värmebehandlas och du vill bevara strukturen. Om du skär tvärs över kommer lökskivorna att koka sönder mer.

  6. Om din lök börjar gro, använd de gröna topparna som gräslök.

Foodplan concepts background

I FORMs meny ger dig inspiration till vardagsmaten

Varje vecka serverar vi 5 nyttiga middagsrecept, som är utvalda efter principerna här nedanför. Du får också en bonusrätt till helgen.

Max 30 min tillagningstid
Max 650 kcal per måltid
Fisk eller skaldjur 1 gång i veckan
Vegetarisk måltid 1 gång i veckan
Nyttiga råvaror
Läs mer
    I FORM
    • Bonnier Publications International AS
    • Postboks 543
    • 1411 Kolbotn, Norge
    • Org. 977041066
    • Ansvarig utgivare: Magnus Bergsten
    • KUNDTJÄNST
    • Självbetjäning
    • Telefon: 08-555 454 05
    Följ oss
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • Nyhetsbrev
    • I FORM Resor
    Om I FORM
    • Prenumeration
    • I FORMs app
    • Erbjudande-shop
    • Om I FORM
    • FAQ
    • Wype - digital tidning
    • Annonsering
    • Kontakt
    Information
    • Cookiepolicy
    • Cookie-inställningar
    • Personuppgiftspolicy
    • Juridisk information