Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

30 minuter
600 kcal

Vi har trollat fram en mättande och god pastasallad med pesto och bakade rotfrukter. En vardagshjälte, när middagen ska gå snabbt och enkelt att fixa.

Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

BLI MÄTT – av den här goda pastasalladen!

© Thomas Dahl

Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 133 g jordärtskockor
  • 133 g morötter
  • ⅔ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 166 g pasta
  • salladshuvud, t ex frisésallad

Pesto:

  • 2 näve färsk basilika
  • ⅓ dl rapsolja
  • 10 g parmesanost
  • ⅓ fett vitlök
  • 6⅔ g pinjenötter
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 185 grader.
  • Skär skalade jordärtskockor och morötter i grova bitar och blanda med olja och lite salt och peppar. Baka i 20 min.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Mixa alla ingredienser till peston. Vänd i pastan.
  • Bryt salladen i grova bitar och lägg upp på ett fat. Toppa med pasta och rotfrukter.

TIPS! Salladen smakar bra både varm och kall. Tycker du bäst om kall sallad låter du bara pasta och rotfrukter svalna innan du blandar salladen.


Newsletter background