Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

30 minuter
600 kcal

Vi har trollat fram en mättande och god pastasallad med pesto och bakade rotfrukter. En vardagshjälte, när middagen ska gå snabbt och enkelt att fixa.

Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

BLI MÄTT – av den här goda pastasalladen!

© Thomas Dahl

Pastasallad med pesto och bakade rotfrukter

Undvik att skärmen släcks

Ingredienser

2 personer

  • 133 g jordärtskockor
  • 133 g morötter
  • ⅔ msk extra virgin olivolja
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen
  • 166 g pasta
  • salladshuvud, t ex frisésallad

Pesto:

  • 2 näve färsk basilika
  • ⅓ dl rapsolja
  • 10 g parmesanost
  • ⅓ fett vitlök
  • 6⅔ g pinjenötter
  • Havssalt
  • Svartpeppar, nymalen

Så gör du

  • Värm ugnen till 185 grader.
  • Skär skalade jordärtskockor och morötter i grova bitar och blanda med olja och lite salt och peppar. Baka i 20 min.
  • Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Mixa alla ingredienser till peston. Vänd i pastan.
  • Bryt salladen i grova bitar och lägg upp på ett fat. Toppa med pasta och rotfrukter.

TIPS! Salladen smakar bra både varm och kall. Tycker du bäst om kall sallad låter du bara pasta och rotfrukter svalna innan du blandar salladen.


Hälsosam hela sommaren med I FORM

I FORMs viktigaste uppgift är att göra hälsa enkelt. I vårt digitala universum får du kunskap och verktyg som gör det lätt att leva sunt. Som prenumerant får du tillgång till både sajten och appen.
Läs mer om nya I FORM

  • Videoträningar mellan 10 och 30 min.
  • Löpprogram med ljudguide
  • Tillgång till fler än 1000 nyttiga recept
  • Mejl med ny, nyttig meny nyttig meny

Just nu har vi ett specialerbjudande, där du får tillgång till I FORM hela sommaren för endast 49 kr.

ERBJUDANDE: Få 3 månader för 49 kr.


Newsletter background